100km-run voor Kom op tegen Kanker

100km run Koksijde kom op tegen kanker

0 / 5

Your page rank:

Op 5 september 2021 vindt de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Koksijde

De gemeente biedt ruimte om de 100km-run coronaproof te organiseren en de teams in bubbels te ontvangen. Aanvankelijk stond dit op 21 maart op de planning, maar omwille van corona werd dit uitgesteld.

En nog meer fijn nieuws, want op deze editie zullen niemand minder dan meter Elodie Ouedraogo en peters Jeroom Snelders en Dieter Coppens aan de startstreep staan.  

Benieuwd naar het promofilmpje?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Dit uniek loopevenement wordt georganiseerd ten voordele van het goede doel. Als burgemeester ben ik dan ook trots dat wij dankzij deze organisatie het kankeronderzoek en Kom op tegen Kanker kunnen steunen.”

Schepen van Sport Dirk Dawyndt: “100 kilometer is niet niets, maar dat onderstreept meteen ook de zware strijd waarvoor mensen met kanker staan. De wedstrijd verloopt in teamverband. Dankzij die gebundelde krachten dragen we allemaal ons steentje bij.”

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker.
  • 40 + 30 + 20 + 10 = 100, dat is het principe dat we volgen. Per team zijn er vier lopers. Eén loper start als eerste en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af.
  • Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in. 

De registraties voor de 3de editie zijn intussen afgesloten, maar liefst 700 teams zijn ingeschreven. Het parcours wordt momenteel volop uitgestippeld en tot in de details in kaart gebracht. Je verneemt er meer over in aanloop naar 5 september.

Alle info op www.de100kmrun.be 

Foto: Sofhie Legein Koksijde