Koksijde digitaliseert het parkeren vanaf 1 april

Logo Koksijde

Lokaal Bestuur Koksijde past het retributiereglement op het betalend parkeren 2020, goedgekeurd in de gemeenteraad van 29 juni 2020, aan. Het nieuwe reglement gaat in op 1 april 2021. Vanaf die datum hoef je geen parkeerticketje meer achter het raam te leggen. Alles gebeurt digitaal op basis van de nummerplaat. Ook de gemeentelijke parkeerkaarten gaan digitaal en kosten 65 in plaats van 60 euro. Daarnaast sleutelt Lokaal Bestuur Koksijde aan zijn zones.


Volgende aanpassingen worden doorgevoerd:
• Het parkeerticket wordt gedigitaliseerd, waardoor je geen parkeerticket meer achter de voorruit moet aanbrengen. Hierdoor zal je je nummerplaat aan de parkeerautomaat moeten invoeren. Geen miserie meer met weggewaaide parkeertickets. Je moet dus ook niet speciaal terugkeren naar de wagen om het ticket achter de voorruit te plaatsen. Dit geldt zowel voor de tickets bedoeld onder tarief 2 (betalend) als onder tarief 3 (gratis tickets). Let op: je kan nog altijd je ticket afdrukken.


• De gemeentelijke parkeerkaart categorie inwoners & tweede residenten wordt gedigitaliseerd. Hierdoor is er nog 1 nummerplaat/kaart mogelijk en wordt er geen fysische kaart meer afgeleverd. Een zichtbare kaart in de auto zal dus niet meer van toepassing zijn. Er zal een overgangsperiode zijn tot de lopende fysische gemeentelijke parkeerkaarten uitdoven, deze blijven geldig tot de vervaldag. De prijs voor deze gemeentelijke parkeerkaart wijzigt van 60 euro naar 65 euro.
• Wijziging tarief paarse zone: het uurtarief (1 euro/uur) en het forfaitair tarief voor 50 uren (20 euro) of 70 uren (25 euro) blijven gelijk. Het ticket voor 5 uur (= halve dag) wordt 4 euro i.p.v. 3 euro en het ticket voor 10 uur (= dagticket) wordt 6 euro i.p.v. 5 euro.


• De A. Vanhouttelaan vanaf de Koninklijke Baan tot de grens tussen het huisnummer 3 en 5 verandert van een rode zone naar een paarse zone (door corona werd deze rood gemaakt om rotatieparkeren in de handelskern van Sint-Idesbald te verzekeren).

• Omgekeerd wijzigt de Albert Bliecklaan vanaf de rotonde tot de Bosquetiastraat van paars naar rood.


• Uitbreiding van de paarse zone:

in de Pannelaan vanaf de A. Nazylaan tot de grens tussen de parking gelegen in de Honigklaverweg en huisnummer 34 in de Pannelaan (buurt Paul Delvauxmuseum)

in het noorden van de Honigklaverweg vanaf de Pannelaan tot aan de grens met huisnummer 5, de parking gelegen aan de hoek van de Honigklaverweg en de Pannelaan inbegrepen.

achter de O.L.V.- ter-Duinenkerk, in de Salvialaan vanaf de Anemonenlaan tot aan de Begonialaan; Tulpenlaan vanaf de Anemonenlaan tot aan de Begonialaan; Anjelierenlaan; Kerkplein vanaf de Tulpenlaan tot aan de Gloxiniaslaan.
In een rode zone mag je maximum twee uur betalend parkeren, in een paarse zone is dat onbeperkt tegen betaling.


• Nieuw (zone IV): in de Gilles Scottlaan komt een groene zone voor paardentrailers. Die mogen daar parkeren tegen een forfaitair tarief van 15 euro (voor 24 uur). Deze plaatsen zullen 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 betalend zijn. Na een jaar wordt dat pilootproject geëvalueerd.

• Vijf extra Shop & go-parkeerplaatsen

3 in Koksijde-Dorp op de parking achter de Collruyt

2 in de Leopold II-Laan in Oostduinkerke-Bad.
De zeelaan in Koksijde-Bad blijft betalend gedurende het hele jaar.

Extra nieuws:

Diksmuide Nieuws

Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit

Stadsbestuur investeert verder in groene mobiliteit: Het wagenpark van het lokaal bestuur heeft er sinds vorige week twee elektrische voertuigen bij. Voor de voertuigen –

De Panne Nieuws

GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND

GÉANT! REUZE! – FEESTELIJK WEEKEND: Kom naar een weekend vol feestelijke evenementen in thema’s zoals visserij en reuzen in het kader van de verbroedering van

Nieuws Veurne

Familiedag Kasteel Beauvoorde 2024

Familiedag Kasteel Beauvoorde 2024: Jules en Julienne brengen de geschiedenis tot leven Twee acteurs kruipen in de huid van Julienne Flyps (de laatste bewoonster van