13de Duin-Strand-Poldertocht Nieuwpoort

13de Duin-Strand-Poldertocht Nieuwpoort

Op zondag 22 januari 2023 vindt in Nieuwpoort de jaarlijkse Duin-Strand-Poldertocht plaats. Het sportevenement biedt uitdagende parcours aan voor mountainbikers en handbikers. Voor sportieve gezinnen wordt een aangepast traject voorzien.

Met de Duin-Strand-Poldertocht trappen Stad Nieuwpoort en mountainbikeclub Jeanne Panne Bikers het sportieve jaar op gang. De uitdagende seizoensopener is ondertussen toe aan de dertiende editie en is een vaste waarde op de voorjaarskalender van menig mountainbikeliefhebber.

Deelnemers kunnen kiezen tussen een parcours van 35 km, 47 km of 62 km. Ook voor handbikers wordt een ronde uitgestippeld. Zij kunnen zich verwachten aan een traject van 35 km. Voor de MTB- en handcyclingtochten van 35 km wordt één bevoorrading voorzien. De tochten van 47 en 62 km hebben twee bevoorradingen.

Voor gezinnen is er een aangepast verkort traject van 15 km, perfect op maat van jonge sportievelingen en enthousiaste amateursporters. De beleving van het evenement blijft hetzelfde maar richt zich met dit specifieke onderdeel meer op het familiale aspect.

Op het parcours wordt rekening gehouden met verschillende types fietsers, verklaart schepen van Sport Bert Gunst:

“De sterkte van het evenement ligt in het diverse karakter van de verschillende tochten. Er is voor ieder wat wils. Voor de minder getrainde deelnemers voorzien we op regelmatige afstand relatief gemakkelijke stroken over asfalt. Echte fanatiekelingen mogen uitkijken naar stevige kuitenbijters in de duinen en op het strand.”

De vertrek- en aankomstzone van de Duin-Strand-Poldertocht is voorzien aan de stedelijke sportzaal in het Leopold II park. Deelnemers kunnen starten tussen 8 u. en 12 u. Aan de eindmeet worden douches voorzien en kunnen fietsers hun fiets reinigen. 

De deelnameprijs voor sporters met vergunning bedraagt 5 euro, fietsers zonder vergunning betalen 6 euro inschrijvingsgeld. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Inschrijven gebeurt ter plaatse.

Meer info over de 13e Duin-Strand-Poldertocht vind je op www.nieuwpoort.be/mtb-toertocht.