2 acties voor week van de Fair Trade

koffie fairtrade koffieklets diksmuide

Fairtradetrekkersgroep plant twee acties voor Week van de Fair trade

“Van 6 tot en met 16 oktober, Week van de Fair Trade, zetten we eerlijke handel extra in de verf. Want dat blijft broodnodig, ook in Diksmuide.” De fairtradetrekkersgroep zet dit thema tijdens Wondernacht in de kijker met blacklights en op 16 oktober gaan ze koffiekletsen! 

We hadden nog nooit zoveel nood aan een ‘faire’ wereld, een wereld waarin we niet enkel duurzaam omgaan met milieu en klimaat maar waarin ook sociale rechtvaardigheid centraal staat.

Actie tijdens Wondernacht

Op zaterdagavond 9 oktober, Wondernacht, zet de fairtradetrekkersgroep de duistere kant van de textielindustrie in de blacklights. Kom langs en laat je inspireren om ook jouw kledij op een duurzamere manier aan te kopen.

Koffieklets op de boerenmarkt

Op zaterdag 16 oktober kan je koffiekletsen! Tijdens de boerenmarkt nodigt Diksmuide iedereen uit voor een gratis fairtradekoffie. Er wordt tijd genomen om te koffiekletsen en het te hebben over het belang van eerlijke handel. Door alle kletstijd te registreren op oxfamwereldwinkels.be/koffieklets zal elke minuut digitaal opgeteld worden. Hoe langer jullie met z’n allen kletsen, hoe meer aandacht er naar eerlijke handel gaat.