25m bad Plopsaqua terug open

25m plopsaqua terug open

0 / 5

Your page rank:

Het 25m in Plopsaqua opent ook opnieuw zijn deuren

Er wordt gewerkt in schiften van 1 uur, tekens van 16.00u tot 20.00u (4 schiften). Reservatie via de website is noodzakelijk!

Reserveren kan via https://www.plopsaqua.be/nl/veilig-naar-plopsaqua-de-panne-alle-informatie 

Goed om te weten:

 • Er worden 8 personen per shift toegelaten (2 per baan). 
 • Er wordt dag per dag bekeken om eventuele, extra shifts open te zetten. 
 • Enkel het 25 m bad is open, dus het kinderbad, buitenbad, glijbanen, wildriver … blijft gesloten. 

Tarieven

Tarieven voor inwoners (op vertoon van identiteitskaart): onbeperkt zwemmen en geen reservatie nodig

 • Individueel ticket inwoner De Panne < 85cm: gratis
 • Individueel ticket inwoner De Panne 85cm-1m: € 3 (ipv. € 9,99)
 • Individueel ticket inwoner De Panne > 1m: € 5 (ipv. €19,99)
 • Individueel ticket inwoner De Panne Senior 70+: € 5 (ipv. € 9,99)
 • Groep ‘Erkende verenigingen’ De Panne: € 3
 • School ‘Erkende school’ De Panne: € 1
 • Abonnement volwassene De Panne > 1m: € 100 (exclusief voor inwoners!)
 • Abonnement kind De Panne 85cm-1m: € 60 (exclusief voor inwoners!)
 • Parking: gratis (enkel op de parking tegenover ingang Plopsaqua mits ingeven van de code die je de dag zelf aan de kassa ontvangt) (ipv. € 6)

Tarieven voor tweedeverblijvers: maximaal 4 uur geldig en reservatie nodig

 • Individueel ticket tweedeverblijver < 85cm: gratis
 • Individueel ticket tweedeverblijver 85cm-1m: € 9,99
 • Individueel ticket tweedeverblijver > 1m: € 12 (ipv. €19,99)
 • Individueel ticket tweedeverblijver Senior 70+: € 9,99
 • Parking: € 6


Op vertoon van de Plopsa-tweedeverblijfspas en identiteitskaart.

Tickets aankopen aan de kassa, online of anders:

Voor meer info hieromtrent zie www.plopsaqua.be

Voorwaarden

INWONERS

Hoe geniet ik van de inwonerskorting?
Door aan het onthaal van Plopsaqua jouw geldige en inleesbare identiteitskaart voor te leggen. Ga je met het hele gezin zwemmen, dan moet je de identiteitskaarten van alle gezinsleden bijhebben. Je kan enkel van de korting genieten als je inwoner van De Panne bent. Dit betekent dat je hoofdverblijfplaats, zoals vermeld in de elektronische gegevens op jouw identiteitskaart, De Panne is.

Wat als ik gescheiden ben en mijn kind is niet in De Panne gedomicilieerd?
Dankzij een speciale Plopsaqua-kaart kunnen minderjarige kinderen van gescheiden ouders die niet gedomicilieerd zijn in De Panne toch genieten van het voordeeltarief voor inwoners. Het feit dat 1 van de ouders in De Panne woont is voldoende om de kaart te kunnen aanvragen. Aanvragen doe je bij de dienst Bevolking van De Panne. Je hoeft enkel je identiteitskaart mee te brengen. Er wordt gecheckt of je als ouder effectief in het bevolkingsregister ingeschreven bent. Is dit het geval, dan wordt op naam van het kind of de kinderen een Plopsaquakaart gemaakt die ze bij elk bezoek, samen met hun identiteitskaart, aan de kassa kunnen voorleggen om van het inwonerstarief van € 5 te kunnen genieten. De kaart is 1 jaar geldig na uitgifte.

Hoe lang kan ik zwemmen?
Een inwonersticket is onbeperkt geldig op de dag van je bezoek. Er is dus geen beperking van 4 uur.

Moet ik als inwoner vooraf reserveren?
Als inwoner heb je steeds een gegarandeerde toegang tot Plopsaqua. Je hoeft dus nooit online een datum en tijdstip te reserveren. Op sommige dagen is het zwembad echter gesloten of volledig afgehuurd. Op die dagen is er geen gegarandeerde toegang. Kijk dus voor jouw bezoek altijd nog eens de openingskalender na op www.plopsaqua.com.

Mijn (klein)kinderen zijn niet gedomicilieerd in De Panne, ikzelf als (groot)ouder wel. Genieten zij ook van het voordeeltarief? Moet ik voor hen vooraf reserveren?
(Klein)kinderen die niet in De Panne gedomicilieerd zijn, genieten helaas niet van het voordeeltarief. Het is aan te raden om voor jouw (klein)kinderen vooraf een ticket aan te kopen, zo ben je zeker dat iedereen het waterpark binnen kan. Een ticket aan het onthaal kopen kan ook, maar enkel indien er nog plaats vrij is. Indien dit niet het geval is, moet je wachten tot er plaats vrij komt.

Kan ik gratis parkeren?
Een gratis parkingticket is sowieso inbegrepen in je toegangsticket. Met een abonnement van Plopsaqua De Panne gaan de slagbomen ook open.

Wat als er geen plaats meer is op de parking recht tegenover Plopsaqua?
Meld bij aankomst of vertrek aan het onthaal dat de parking aan de overkant van de straat volzet was en je op een andere parking moest parkeren. Op vertoon van je identiteitskaart krijg je dan een gratis parkeerticket waarmee je de parking kan verlaten.

TWEEDEVERBLIJVERS

Hoe geniet ik van de tweedeverblijverskorting?
Door aan het onthaal van Plopsaqua jouw tweedeverblijverskaart én jouw geldige en inleesbare identiteitskaart voor te leggen. Je kan enkel van deze korting genieten als je een tweedeverblijf hebt op het grondgebied van De Panne en hiervoor jaarlijks belastingen betaalt. Alle tweedeverblijvers kregen in 2015 een verblijverskaart in de brievenbus. Was dit niet het geval of ben je pas recent tweedeverblijver geworden, neem dan contact op met de dienst Belastingen (058-42 97 73). Jouw tweedeverblijverskaart is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Deze kaart en bijhorende voordelen gelden dus niet voor bijvoorbeeld huurders van jouw tweedeverblijf.

BELANGRIJK: In afwachting van een nieuwe elektronische tweedeverblijverskaart blijft de kaart van 2015 voorlopig nog geldig aan de kassa van Plopsaqua.

Waar kan ik voordeeltickets kopen?

 • Aan de kassa van Plopsaqua De Panne op vertoon van jouw tweedeverblijverskaart voor het lopend jaar én jouw geldige en inleesbare identiteitskaart. Let op! Zo’n ticket geeft echter geen gegarandeerde toegang tot Plopsaqua (afhankelijk van de drukte).
 • Online via www.plopsaqua.com. Selecteer de datum en het tijdstip van jouw bezoek en kies ‘Individueel ticket tweedeverblijver De Panne’. Meld je met je online aangekochte tickets, jouw tweedeverblijverskaart voor het lopend jaar én jouw geldige en inleesbare identiteitskaart bij het onthaal op de gekozen dag. Online tickets verzekeren gegarandeerde toegang op de gekozen openingsdag. Indien het gekozen tijdstip niet wordt gerespecteerd, kan de toegang enkel gegarandeerd worden als er nog plaats is. Zoniet moet je wachten tot er weer plaats vrij komt.

Ik ben tweedeverblijver. Genieten mijn gezinsleden ook van het voordeeltarief?
Het voordeeltarief geldt voor alle tweedeverblijvers en hun inwonende gezinsleden. Alle inwonende gezinsleden kunnen de tweedeverblijverskaart van de eigenaar gebruiken. Er zal via hun identiteitskaart gecontroleerd worden of hun domicilie overeenstemt.

Kan ik voordelig parkeren tijdens mijn bezoek aan Plopsaqua?
Parking is niet inbegrepen. Je kan een parkeerticket kopen aan het onthaal van Plopsaqua.

ALGEMEEN

Is mijn Plopsaquaticket ook geldig in Plopsaland?
Een ticket voor Plopsaqua De Panne is niet geldig voor een bezoek aan Plopsaland De Panne. Dit zijn twee verschillende parken met een afzonderlijke ingang.

Hoe werkt het systeem met de jetons voor de lockers in de kleedkamer?
Aan de ingang van Plopsaqua De Panne bevindt zich een automaat waar je een jeton kan aankopen voor het gebruik van een locker in de kleedkamers. Je betaalt voor deze jeton een waarborg van € 5. Bij het verlaten van Plopsaqua De Panne kan je ofwel de jeton inruilen via de andere automaat, waarbij je € 4 terug krijgt (het gebruik van een locker kost € 1), ofwel de jeton bijhouden voor een volgend bezoek. Een jeton blijft altijd geldig.