Aangepaste verkeersmaatregelen wegens terrasuitbreiding Albert I laan Nieuwpoort

Aangepaste verkeersomstandigheden in Nieuwpoort

0 / 5

Your page rank:

Nieuwe aanpassingen vanaf 18 juli =

Het coronavirus heeft onze lokale economie en vooral de horecasector diep in het hart getroffen. Daarom heeft Stad Nieuwpoort besloten om de horecazaken extra te ondersteunen. Zo laten ze terrasuitbreidingen op verschillende locaties toe om het verlies aan capaciteit op te vangen.

Om alles goed én veilig te organiseren, worden bepaalde straten parkeer- en verkeersvrij gemaakt. Alle verkeersmaatregelen worden aangegeven met de gepaste signalisatieborden. Houd de borden dus goed in de gaten!

Meer informatie over het verkeersreglement verkrijg je bij de Dienst Veiligheid, Preventie en Mobiliteit: tel. 058 22 44 17 of preventie@nieuwpoort.be.

Albert I laan

Na de eerste verkeersvrije dagen in de Albert I laan (winkelstraat) in het weekend van 11 juli 2020 werd na evaluatie beslist om het tijdelijk verkeersreglement en het reglement op de terrasuitbreiding aan te passen. Zo zal de straat enkel nog afgesloten worden voor wagens op de meest drukke momenten.

Op die manier is er net op die drukke ogenblikken meer ruimte voor voetgangers om de 1,5 meter afstand te kunnen respecteren. Om alles goed én veilig te organiseren in combinatie met het flanerende winkelpubliek is de Albert I laan, tussen het Hendrikaplein en het Sint-Bernardusplein (kruispunt niet inbegrepen):  
 

op zaterdagen 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus:

  • parkeervrij van 11 u. tot 20 u.
  • verkeersvrij van 12 u. tot 20 u. (fietsen toegelaten)

op zondagen 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus:

  • parkeervrij van 11 u. tot 18.30 u.
  • verkeersvrij van 12 u. tot 18.30 u. (fietsen toegelaten)
     

Parkeergarages met in- en/of uitgang in dit stuk van de winkelstraat zullen vanaf 12 u. niet toegankelijk zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.

Horecazaken in de Albert I laan kunnen hun terras uitbreiden op zaterdag van 12 u. tot 19 u. en op zondag van 12 u. tot 18 u. op bovenvermelde weekenddagen. De opbouw van het terras kan al starten vanaf 11 u. Het terras kan gebruikt worden vanaf 12 u.  

Alle zijstraten en toegangswegen zijn voorzien van een slagboom. In de Albert I laan wordt ter hoogte van de Sint-Bernarduskerk géén slagboom voorzien. Op die manier kan men steeds uitrijden in kader van noodgevallen.

Ventweg Kaai

Op de Ventweg Kaai laten we terrasuitbreidingen toe van vrijdag 26 juni tot zondag 13 september 2020. Horecazaken in de Ventweg Kaai kunnen hun terras uitbreiden op vrijdag, zaterdag én zondag, telkens van 18 u. tot 22 u.