Activiteiten in De Panne geannuleerd tem 22/11

Gemeente De Panne

0 / 5

Your page rank:

Activiteiten in De Panne nog geannuleerd tot en met 22 november

Op 21 oktober 2020 besliste het college van burgemeester en schepenen om alle activiteiten in de  gemeentelijke infrastructuur te annuleren tot en met 8 november 2020. Op het extra college van 5 november is er beslist om dit te verlengen tot en met 22 november. Het verenigingsleven wordt opnieuw opgeroepen om ook de andere activiteiten te staken tot dan. 

Sinds 21 oktober 2020 zijn alle activiteiten in gemeentelijke infrastructuur van De Panne afgelast. Oorspronkelijk gold deze maatregel tot en met 8 november. Maar door de verslechterde situatie die uitgesproken werd in het Overlegcomité van 28 oktober 2020, heeft het lokaal bestuur beslist om deze maatregel te verlengen tot en met 22 november. 

Daarnaast doet het lokaal bestuur ook beroep op de verenigingen zelf. Ze roept op om ook de activiteiten die niet doorgaan in gemeentelijke gebouwen, af te gelasten. De burgemeester rekent op de verantwoordelijkheidszin van het verenigingsleven. 

Er geldt een uitzondering voor het faciliteren van individueel sporten (bijvoorbeeld toegang nemen tot de infrastructuur om sportmateriaal op te halen) en om kleine onderhoudswerken uit te voeren aan lokalen of terreinen. Hierbij geldt dat er nooit meer dan 1 persoon tegelijk zich in de infrastructuur mag bevinden en dat de algemene veiligheidsmaatregelen nageleefd moeten worden. 

Als de huidige, licht dalende trend zich zo verder zet, zal de bovenstaande maatregel ophouden op 23 november en wordt er volledig teruggevallen op federale, Vlaamse en provinciale maatregelen.