Albert I laan en Ventweg Kaai parkeer- en verkeersvrij door terrasuitbreiding

Nieuwpoort sint bernardusplein

0 / 5

Your page rank:

Het coronavirus heeft onze lokale economie en vooral de horecasector diep in het hart getroffen. Daarom heeft Stad Nieuwpoort besloten om de horecazaken extra te ondersteunen. Zo laten we terrasuitbreidingen op verschillende locaties toe om het verlies aan capaciteit op te vangen.

Om alles goed én veilig te organiseren, worden bepaalde straten parkeer- en verkeersvrij gemaakt. Alle verkeersmaatregelen worden aangegeven met de gepaste signalisatieborden. Houd de borden dus goed in de gaten!

Meer informatie over het verkeersreglement verkrijg je bij de Dienst Veiligheid, Preventie en Mobiliteit: tel. 058 22 44 17 of preventie@nieuwpoort.be.

Albert I laan

Om terrasuitbreiding mogelijk te maken voor zaken in de Albert I laan, wordt de straat verkeersvrij gemaakt. Dit tussen het Hendrikaplein en het Sint-Bernardusplein (kruispunt niet inbegrepen), telkens van 10 u. tot 22 u. op volgende weekenddagen:

  • 11 en 12 juli 2020
  • 18 en 19 juli 2020
  • 25 en 26 juli 2020
  • 1 en 2 augustus 2020
  • 8 en 9 augustus 2020
  • 15 en 16 augustus 2020

Garages met in- en/of uitgang in dit stuk van de winkelstraat zijn op deze tijdstippen niet toegankelijk.

Alle zijstraten en toegangswegen zijn voorzien van een slagboom. In de Albert I laan wordt ter hoogte van de Sint-Bernarduskerk géén slagboom voorzien. Op die manier kan men steeds uitrijden in kader van noodgevallen. Op zondagen zullen de slagbomen in de zijstraten die toegang geven tot de Franslaan vanaf 18 u. geopend worden, zodat wie wil vertrekken uit garages, weg kan. Het verkeer in de Albert I laan kan dus elke zondag vanaf 18 u. wegrijden via de IJzerstraat, Goethalsstraat, Benjaminstraat en Brabantstraat.

Ventweg Kaai

Op de Ventweg Kaai laten we terrasuitbreidingen toe van vrijdag 26 juni tot zondag 13 september 2020. Horecazaken in de Ventweg Kaai kunnen hun terras uitbreiden op vrijdag, zaterdag én zondag, telkens van 18 u. tot 22 u.