Barman “De Mikke” test positief, alle andere medewerkers testen negatief.

De MIkke Oostduinkerke

0 / 5

Your page rank:

Gisteren werd een medewerker van restaurant “De Mikke” in de Leopold II-laan in Oostduinkerke positief bevonden op COVID19. Net als twee klanten van het restaurant.

De burgemeester besliste gisteren na de middagshift dan ook om het restaurant te sluiten voor de periode van quarantaine. Medisch verantwoordelijken, burgemeester en bestuur stelden alles in het werk om nog verder de nodige maatregelen te nemen.

Gisteren werden alvast alle medewerkers van “De Mikke” getest. Vandaag zijn de resultaten bekend: alle andere medewerkers werden NEGATIEF getest.

In “De Mikke” geven ze aan dat alle coronavoorschriften steeds nauwkeurig gevolgd werden (bediening met mondmaskers, klanten zitten zoveel mogelijk in open lucht, social distancing werd gerespecteerd, registratieplicht voldaan,…). Ze vragen begrip voor de klanten, voor heel wat mensen was het gisterenavond een teleurstelling dat ze voor een gesloten zaak stonden. Als de tweede testing donderdag aanstaande – in de kapel Ster der Zee en georganiseerd door Lokaal Bestuur Koksijde – ook een negatief resultaat oplevert, dan kan de zaak op vrijdag 18/9 opnieuw open. Uiteraard is het team van “De Mikke” opgelucht met dit resultaat.