Bewaar je oud textiel zo lang mogelijk thuis

geen textielinzameling

0 / 5

Your page rank:

Bewaar je oude kleding en ander textiel nog even thuis tot na de lockdown. Ga hiermee voorlopig niet naar de textielcontainer.
Door de tweede lockdown is de aanvoer van textielafval de laatste weken gigantisch gestegen. De maatregelen van de overheid zorgen ervoor dat we meer thuis blijven. Met de winter voor de deur is dit voor veel mensen een stimulans om wat op te ruimen .

Het effect van deze opruimacties alsook de sluiting van de Kringwinkels is dat er een overaanbod aan textiel is in de kledingcontainers. De firma VICT, aangeduid door IVVO, slaagt er logistiek nauwelijks in om alle containers tijdig te ledigen. Daarnaast is de export van textiel tijdelijk stilgevallen waardoor er heel weinig opslagruimte vrij is hiervoor.

Textiel is volgens de overheid geen noodzakelijke afvalstof en kan thuis bewaard worden zolang de corona maatregelen van kracht zijn. Het is nog moeilijk te voorspellen voor welke periode dit zal aanhouden maar voorlopig voorziet VICT dit tot het einde van het jaar. Bewaar textiel zolang mogelijk thuis en deponeer het zeker niet naast de textielcontainers! Bovendien kan het nog draagbare textiel geschonken worden aan de Kringwinkel, eens zij hun deuren terug mogen openen. Op die manier kunnen we de lokale economie steunen en krijgt ons textiel een tweede leven.