Bezoek de twee musea en de openluchtexpositie ‘Kunst in Cabour’ op het Domein Cabour

Bezoek de twee musea en de openluchtexpositie 'Kunst in Cabour' op het Domein Cabour

0 / 5

Your page rank:

Nog tot het einde van de zomervakantie kun je elke dag (behalve op maandag en op 15 augustus) van 14.00u tot 17.00u terecht op het Domein Cabour in Adinkerke voor een bezoek aan de twee musea en de openluchttentoonstelling ‘Kunst in Cabour’.


Het Museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers, beheerd door het lokaal bestuur De Panne, illustreert het verloop van de Tweede Wereldoorlog in onze regio aan de hand van materiaal uit de collectie van verzamelaar Robert Moeyaert. Er wordt onder meer dieper ingegaan op de problematiek van de vluchtelingen bij het begin van de oorlog en het leven tijdens de bezetting en er is ook aandacht voor belangrijke gebeurtenissen als Operatie Dynamo, de bevrijding en het beleg van Duinkerke.


Naar aanleiding van 1000 jaar Adinkerke werd in 1992 het Museum van de Waterwinning opgericht op initiatief van de gepensioneerde werknemers van de IWVA (Intercommunale Watermaatschappij Veurne Ambacht). In het museum wordt de geschiedenis van de waterwinning uit de doeken gedaan die startte op het Domein Cabour tijdens de Eerste Wereldoorlog en die door de zes jaar later opgerichte IWVA werd overgenomen en uitgebreid om de regio van drinkwater te voorzien.


Vergeet naast de twee musea zeker niet een bezoek te brengen aan de openluchttentoonstelling ‘Kunst in Cabour’. Meer dan 22 kunstenaars werden bereid gevonden om een kunstwerk ter beschikking te stellen en op die manier de reeds gekende aspecten van het domein: natuur, waterwinning en oorlogsgeschiedenis aan te vullen en te verweven met kunst en cultuur. Een bezoek meer dan waard! Meer info vind je op www.iwva.be/kunst-in-cabour

Let wel: door de coronamaatregelen worden in de musea maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten en moet vooraf worden gereserveerd per tijdslot van 45 minuten. Alle praktische info en de veiligheidsmaatregelen vind je terug onder de rubriek Museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers op http://www.depanne.be/musea.


Domein Cabour, Moeresteenweg 141, 8660 Adinkerke


Toegang gratis


Op de website https://safesummer.be vind je alle info om een veilige zomer te beleven in De Panne. Naast alle maatregelen om de veiligheid te garanderen vind je er ook het aangepaste zomerprogramma van onze gemeente. Dit programma is, gebundeld in een mooie map, te verkrijgen bij de dienst Toerisme. Deze zomer is het ideale moment om mooie plekjes te (her-)ontdekken in onze gemeente. Laat je verrassen en geniet van jouw zomer in De Panne.