Bij-zondere wandelzoektocht te Diksmuide

Bij-zondere wandelzoektocht

Tijdens de Week van de Bij van 31 mei tot 7 juni kan je bij-zonder wandelen te Diksmuide . Tijdens een wandelzoektocht in het stadscentrum krijg je een heleboel tips om onze gevleugelde vrienden te helpen. Deelnemers die de bijencode kraken maken kans op een leuke prijs.

De jongste jaren is de bijensterfte in onze streken alarmerend hoog, en dat is slecht nieuws voor onze planten, bomen en struiken. De Bijenwerkgroep bundelde een heleboel tips waarmee je de bijenpopulatie een duwtje in de rug kan geven. Die tips goten ze in een wandelzoektocht in het stadscentrum, samen met doe-opdrachtjes voor de allerjongste wandelaars. Respecteer de social distancingsregels tijdens je wandeling.

– Je kan vrij starten tussen 31 mei en 7 juni;
– Download het deelnameformulier via www.diksmuide.be/leefmilieu en gebruik dit plan.
– De wandeling is 6 km lang, rolstoel- en buggytoegankelijk, en je kan ‘m in etappes afleggen.

Deponeer je antwoordformulier in de rode brievenbus aan het stadhuis voor 10 juni. Elke deelnemer ontvangt achteraf een zakje blijebijenbloemenzaad.

Zakboek voor de bijentuin
Deelnemers van de wandelzoektocht maken kans op een gratis exemplaar van het ‘Zakboek voor de bijentuin’. Diksmuideling Bruno Remaut is co-auteur van dit handige en interessante boekje