Bloemen Florina te Leke

Jan Pauwels Bloemen Florina

Bloemen Florina met eigenaar Jan Pauwels startte de zaak reeds in 1989 toen hij nog inwoonde bij zijn ouders te Koekelare. In zijn ouderlijk huis verkocht hij enkel droogbloemen wat toen in die tijd een echte trend was. Al sinds zijn kindertijd had hij veel interesse in bloemen en planten. Hij verzamelde bladeren, bloemen en takken uit de tuin, die hij nadien verwerkte in kleine ‘kunstwerkjes’.

Ik ben zeer gelukkig dat ik uiteindelijk van deze passie mijn beroep heb kunnen maken. De naam Bloemen Florina volgde snel en bouwde een jarenlange reputatie op als uitstekende bloemenwinkel.

Bloemen Florina volgt de huidige trends goed op.

Bij Bloemen Florina kan je vandaag de dag niet alleen terecht voor droogbloemen. Het gamma werd immers ook uitgebreid met verse snijbloemen, boeketten, bloemstukken en een beperkt assortiment aan bloemen en planten voor zowel binnen als buiten. Bloemen Florina volgt de huidige trends goed op en speelt hier constant op in. In de loop der jaren kreeg Bloemen Florina ook het genoegen om voor vele bruidsparen hun mooiste dag letterlijk in de bloemetjes te zetten. Bij droevige momenten zoals een uitvaart zorgen ze echter ook voor wat troost met een gepast rouwbloemstuk of -boeket. Ook winkels, restaurants en feestzalen genieten van de prachtige decoratiestukken die al dan niet seizoensgericht zijn.

Ook workshops komen aan bod bij Bloemen Florina. Deze worden verspreid over het jaar, de “workshops bloemschikken” worden georganiseerd door verschillende organisaties in de omgeving van Leke. Ook als niet-lid is het meestal mogelijk de lessen bij te wonen.

Dat Jan een harde werker is moeten we u in principe niet vertellen. Jan doet nagenoeg alles alleen, maar hij kan gelukkig in drukkere periodes rekenen op zijn vrouw die instaat voor de bediening van de klanten in de winkel. Bij speciale dagen zoals Moederdag en Allerheiligen kan hij ook steeds rekenen op de hulp van zijn kinderen, broers en zussen …

Jan Pauwels Bloemen Florina

Twee jaar geleden kreeg het interieur van de winkel een totale make-over. Een nieuwe frisse look waar Jan zeer trots op is. Wie graag een bezoekje brengt kan dit altijd doen op volgende openingsuren …

Openingsuren: Maandag: 16:00 – 20:00 | Dinsdag: gesloten | Woensdag: 16:00 – 20:00 | Donderdag: 16:00 – 20:00 | Vrijdag: 16:00 – 20:00 | Zaterdag: 09:30 – 18:00 | Zondag: 09:30 – 12:00. De winkel is gelegen in de Houtlandstraat 22 te Leke.

De grootste droom die we willen najagen is om onze passie nog vele jaren verder te mogen voortzetten.  

We vroegen Jan of de lockdown zijn zaak schade toebracht:

Toen de lockdown periode inging en we hoorden dat we de winkel moesten sluiten, waren we wel een paar weken van slag. We hebben echter niet lang bij de pakken blijven zitten en besloten, op vraag van onze klanten, weer aan de slag te gaan (met thuisleveringen weliswaar). Het gaf me een extra waardering om telkens te mogen zien hoe de mensen dolgelukkig waren met hun bloemen die ze kregen van familie en vrienden tijdens deze lange ‘blijf in uw kot-periode’. Maar nu zijn we toch heel blij dat de winkel eindelijk terug open mag.

Jan Pauwels geniet elke dag van zijn job, het creatieve aspect en het dagelijkse contact met zijn klanten zorgen ervoor dat hij zijn droom kan blijven voortzetten.

Contactgegevens:

Adres: Houtlandstraat 22, 8600 Leke
Telefoon: 051 50 17 85
E-mail: florina.leke@skynet.be
Facebook: klik hier

bloemen florina