Boeken van thuis uit ontlenen?

sfeerbeeld workshop

Afgelopen maandag ging de workshop Aan de slag met de catalogus en Mijn Bibliotheek-profiel door in de bibliotheek van Diksmuide. De workshop werd georganiseerd door de bibliotheek van Diksmuide in samenwerking met Ligo, Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek, cvo Cervo-Go! en cvo MIRAS.

“We merken dat sommige leden van de bibliotheek nog moeite hebben om materialen op te zoeken in de digitale catalogus”, aldus Fien Van Neste van de bibliotheek. “Daarom vroegen we aan de Centra voor Volwassenenonderwijs en Ligo om een handleiding te ontwikkelen en een workshop te geven.”

“De handleiding is stapsgewijs opgebouwd. Op die manier kunnen de deelnemers nadien gemakkelijk iets terugvinden”, zegt Alain (cvo Cervo-Go). “Tijdens de workshop leerden we hoe je boeken kan opzoeken in de catalogus, maar ook wat je allemaal kan doen met je Mijn Bibliotheek-profiel”, zegt Jasper (Ligo). Met je profiel kan je van thuis uit het overzicht van je ontleningen bekijken, de uitleentermijn van je boeken verlengen, verschillende lidkaarten van gezinsleden koppelen …

Na de workshop kregen de deelnemers niet alleen de handleiding mee naar huis, maar ook heel wat informatie over het cursusaanbod van het volwassenenonderwijs in de Westhoek. Deelnemers waren lovend over de cursus en stonden versteld van de mogelijkheden binnen Mijn Bibliotheek. “De overzichtelijke cursus is de perfecte leidraad om thuis verder mijn plan te kunnen trekken met de catalogus en Mijn Bibliotheek, bedankt!”

Heb je vragen over de catalogus of Mijn Bibliotheek? Neem dan contact op met de bibliotheek via 051 79 32 90 of bibcontact@diksmuide.be. Wil je een cursus volgen in je buurt? Bel of surf naar Ligo, cvo MIRAS of cvo Cervo-Go!.

  • Ligo is dé leerpartner in het aanleren van basisvaardigheden. Met leertrajecten op maat ondersteunt Ligo laaggeletterde volwassenen op vlak van taal, rekenen en ICT. Bekijk de cursussen op ligo-regiobow.be of bel naar 051 50 09 69 voor meer informatie.
  • Cvo Cervo-Go! biedt op 22 locaties opleidingen talen, zorgkunde, begeleider kinderopvang, informatica, schrijnwerkerij, lassen, elektriciteit, koken, slagerij, mode, verkoop, administratie, pedicure of diploma secundair onderwijs aan. Meer info via cervogo.be of 058 41 51 61.
  • Cvo MIRAS biedt opleidingen aan voor volwassenen. Opleidingen variëren van diploma secundair onderwijs, beauty & hair, Nederlands voor anderstaligen, zorg & welzijn, techniek & interieur, culinair, informatica, talen, boekhouden, mode & creatie, fotografie en toerisme. Surf naar miras.be of bel naar 057 22 42 87 voor meer informatie.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws Winter 2023

Schaatspiste De Panne

Schaatspiste De Panne : Plezier voor jong & oud op de schaatsbaan van De Panne. Trek je schaatsen aan en glij de winter al lachend

Nieuwpoort Nieuws Winter 2023

Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort. Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot

Diksmuide Nieuws

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten: Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur