Boer zkt Bank stralend van start

Boer zkt Bank stralend van start

Bij een stralende zon en onder grote belangstelling stelde Poperinge op zondag 22 mei ‘Boer zkt Bank’ voor. Een stevige fietslus van 40 kilometer brengt je langs zes lokale landbouwbedrijven. Maar liefst 350 geïnteresseerden stapten op de fiets om het nieuwe traject in te rijden.  Onderweg konden ze genieten van proevertjes.

Poperinge wil landbouwers in de kijker zetten met dit nieuwe project. Bij elk landbouwbedrijf staan een rustbank en een bord met uitleg over het bedrijf. Via een QR-code krijg je een filmpje te zien. Daarin vertelt de landbouwer over zijn passie, de productie van jouw voedsel en zijn werkzaamheden per seizoen.  Elk seizoen verschijnt er een nieuw filmpje.

De start van Boer zkt Bank was ook de afsluiter van de week van de Korte Keten. 350 fietsers vertrokken op de Grote Markt en kregen op elk bedrijf een proevertje. Van kiwibessensap en brownies met rode biet tot aardappelsalade en een biertje gebrouwen met eigen hop.

Wie het deelnameformulier invulde maakte kans op een mooie prijs. Drie gelukkige winnaars kregen een streekproductenmand met lekkers uit de Westhoek: Paul Polley, Johan Hardeman en Bernard Russe.

Ook voor kinderen

Sinds 23 mei liggen de plannetjes klaar bij dienst Toerisme, je kan ze ook downloaden via www.poperinge.be/boerzktbank. Gezinnen met kinderen kunnen een zak met spelmateriaal reserveren voor onderweg. Via opdrachten kan je een echte landbouwheld worden en krijg je een leuke verrassing.

Wie graag een langere stop houdt, kan vooraf een picknickmand reserveren bij partners Goeste en de Groenselpoorte.

Boer zkt Bank kwam tot stand met financiering van het Leader Westhoek programma voor plattelandsontwikkeling. Het wordt gefinancierd met Europese (50%), Vlaamse (25%)  en provinciale middelen (25%) en met steun van ELFPO.

Lees ook: