Classic@markt Diksmuide

Classic@markt

Het moeten niet altijd de beats van Tomorrowland zijn die door de boxen schuren. Op woensdag genieten we vanaf 18.30 uur van heerlijke rustgevende klassieke muziek.

Het is steeds aangeraden om een mondmasker bij te hebben, in drukke situaties kan er gevraagd worden om deze op te zetten. Gelieve ook per persoon van de bubbel een briefje mee te brengen met daarop je naam, familienaam en telefoonnummer.


29/07/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 80 min)

Leán – Jarabi

Leán, het trio bestaande uit Silke Clarysse, Otto Kint en Gielis Cautaers, ontmoetten elkaar in 2014 in het Brusselse en besloten om samen hun passie voor wereldmuziek naar buiten te brengen. De drie jonge muzikanten hadden reeds de eer concerten te verzorgen verspreid over heel België en ditmaal opnieuw in de thuisstad van Silke, Diksmuide. Op het programma? Gitaarwerken van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Mediterrane afkomst in combinatie met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie.


05/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Elke Prinsier

Elke Prinsier is een jonge Belgische klassieke gitariste, performer en docent. Ze bloeit helemaal open op een podium en is daardoor ook regelmatig te vinden op concertpodia in binnen- en buitenland. Ze houdt er van tal van evenementen te organiseren en haalt veel voldoening in het leggen van verbinding met de gemeenschap rondom haar, daar een actieve rol in te spelen en bij te dragen als artieste. Ze is niet schuw van een uitdaging en houdt ervan de grenzen van haar eigen creativiteit en artistieke activiteiten op te zoeken en die steeds te verleggen.

Elke neemt je tijdens dit concert mee doorheen de eeuwen langs enkele van de meest iconische werken uit het gitaarrepertoire. Gaande van Bachs meesterlijke Chaconne tot Tarrega’s Capricho Arabe, van Barrios’ La Catedral tot Domeniconi’s Koyunbaba en meer.


12/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: )

Klavier


19/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Bieke Goudesone & Birgit Eecloo – Las Gitanas

Bieke Goudesone en Birgit Eecloo leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Gent, waar zij beiden hun Master in de Uitvoerende Muziek behaalden. Bieke studeerde af voor klassieke gitaar, Birgit voor klassiek slagwerk. Ze genoten er tevens samen de specifieke lerarenopleiding. Naast hun carrière als docenten in het deeltijds kunstonderwijs, gepaard gaande met andere freelance activiteiten, verkennen Bieke en Birgit het muzieklandschap voor gitaar en percussie. Deze muzikale ontdekkingstocht vertaalt zich in een gevarieerd repertoire met wortels in Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.


26/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Fauve en Christophe

Fauve Vermeirsch en Christophe Deckers vormen niet enkel in het leven een duo, ze delen ook graag het podium met elkaar. Tijdens hun Classic@Markt concert brengen ze rustige melodieën om bij te mijmeren alsook een ritmischer repertoire dat past bij de dynamiek van de Grote Markt. Christophe gebruikt daarvoor zijn saxofoon en stem, Fauve de piano. Zo zal dit muzikale duo, in tijden van polarisatie, het publiek opnieuw met elkaar verbinden.


Het is steeds aangeraden om een mondmasker bij te hebben, in drukke situaties kan er gevraagd worden om deze op te zetten. Gelieve ook per gezinslid een briefje mee te brengen met daarop je naam, familienaam en telefoonnummer.