Dag van de jeugdbeweging ook in Veurne een shot in de roos

Deze ochtend vroeg stonden tal van enthousiastelingen aan te schuiven voor een overheerlijke koffiekoek en een tas heerlijke warme chocomelk gratis aangeboden door de stad.  En dat allemaal in uniform van hun favoriete jeugdbeweging.

Deze ochtend was het weer zover, de jaarlijkse hoogdag voor elke jeugdbewegingsfanaat. Ook in Veurne kon je in uniform genieten van een ovenverse boterkoek en warme chocomelk, gratis aangeboden door de Stad ideaal om van daaruit in uniform naar school of het werk te vertrekken.

Na een jaartje uitstel, door de gekende reden, zijn we helemaal terug van weggeweest. Jongeren kregen het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Mits het volgen van een aantal coronamaatregelen kunnen alle jeugdactiviteiten nu weer ‘live’ doorgaan. En dat is een zegen want als corona één zaak heeft duidelijk gemaakt is het wel dat jongeren nood hebben aan ruimte om op een veilige en laagdrempelige manier hun verhaal aan elkaar kunnen vertellen. Voor die gezellige babbel was er ook vandaag bij het gezellige kampvuur plaats.

Het is dan ook een jaarlijks feest die we niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Als centrumstad hebben we heel wat scholen en komt er schoolgaande jeugd van omliggende steden en gemeentes. Veurne telt maar liefst 5 jeugdbewegingen en ook het speelplein briekeljong, allen waren welkom op onze grote markt om zo samen met andere jeugd reclame te maken voor hun favoriete hobby en op een laagdrempelige manier anderen hiermee te laten kennis maken.

We voorzagen 400 koffiekoeken en ontelbaar veel liters chocomelk, alles werd door jong en oud gigantisch gesmaakt.

Quote Jonas bel, schepen van vrije tijd: “Het laatste anderhalf jaar heeft aangetoond dat jongeren het nodig hebben om buiten – en vooral samen – te mogen komen. Dat werd vanmorgen, met een stevig ontbijt, overduidelijk!