Dag van nationale rouw 20 juli

dag van nationale rouw

0 / 5

Your page rank:

Diksmuide leeft mee met de slachtoffers van de zware overstromingen die ons land vorige week teisterden. De vlaggen zullen morgen halfstok hangen en de kermis blijft een dag gesloten. Om 12 uur houden ze een minuut stilte. De familiedag wordt verplaatst naar woensdag 21 juli.

Heel wat landgenoten en inwoners uit onze buurlanden kregen de afgelopen week te kampen met ongezien noodweer. Er vielen slachtoffers en heel wat mensen zagen hun hebben en houden verdwijnen in het water. Ook Diksmuide leeft mee met alle slachtoffers. Uit solidariteit hangen de vlaggen op 20 juli halfstok en blijft de kermis gesloten. Om 12 uur houdt Diksmuide een minuut stilte.

Solidariteitsactie Rode Kruis

Heel wat stadsgenoten willen helpen. Het Rode Kruis coördineert de hele solidariteitsactie onder de noemer ‘Helpen helpt’. Het Rode Kruis opende een rekening voor wie graag een gift wil doen: BE70 0000 0000 2525  (BIC: BPOTBEB1). Alle info vind je via https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/.

Door de gastvrijheid van diverse landbouwers in onze stad kunnen verschillende jeugdkampen die voorzien waren in de getroffen streek toch doorgaan in onze stad. Momenteel zijn een viertal kampjes zo naar onze stad uitgeweken. We willen deze landbouwers van harte bedanken voor deze hartverwarmende actie. Het stadsbestuur zal op de komende gemeenteraad voorstellen om een bedrag ter beschikking te stellen aan het Rode Kruis als noodhulp.

Namiddag- en avondvullend programma op 21 juli

Als compensatie voor de sluitingsdag van 20 juli blijft de kermis wel een dagje langer. De familiedag verschuift naar woensdag 21 juli vanaf 15 uur. Enkel één van de twee eendjeskramen had al andere verplichtingen en zal op 21 juli al vertrokken zijn. Kinderstreken is die dag ook van de partij. Van 14 tot 17 uur kunnen kinderen in of rond de kiosk een fantastische hoed maken in het hoedensalon. Voor wie er nog niet genoeg van krijgt is er tussen 16 en 22 uur nog een gezellige avondmarkt in de Generaal Baron Jacquesstraat. Heel wat handelaars zwaaien hun deuren de hele avond open voor de kooplustigen.

Wijziging programmatie zondag

Er gebeurt nog een kleine wijziging in de programmatie van komende zondag 25 juli. Het theater stokpaardprins zal niet drie maal, maar wel twee maal doorgaan. Je bent welkom op de Grote Markt om 15 en 17 uur.