De Open Monumentendag in een nieuw, virtueel en coronaproof kleedje

Open Monumenten Dag

0 / 5

Your page rank:

Activiteiten

10.00u-18.00u: Diverse locaties

Ontdek de architecturale pareltjes in de Dumontwijk 2.0


Door de coronamaatregelen zal de editie van de OMD in De Panne van 2020 er helemaal anders uitzien, maar daarom zal er niet minder te beleven zijn. In deze ‘virtuele’ OMD ligt de focus op de architecturale pareltjes in de Dumontwijk. Door de erfgoedapp en het scannen van symbolen bij bepaalde villa’s kun je aan de hand van oude postkaarten, foto’s en filmpjes niet alleen de boeiende (architectuur)geschiedenis van de wijk ontdekken, maar evenzeer het interieur van bouwkundige pareltjes uit de belle époque en het interbellum. Een plan is vanaf 11 september verkrijgbaar bij de dienst Toerisme of te downloaden op www.depanne.be/openmonumentendag.

Familiezoektocht naar de OMD-mascotte van De Panne

Met deze familiezoektocht komen gezinnen met kinderen op een gemakkelijke en laagdrempelige manier in contact met de fantasierijke gebouwen en stijlen in de beschermde Dumontwijk. Bovendien vallen er mooie prijzen te winnen! Deelnemingsformulieren zijn op de OMD verkrijgbaar in het gemeentehuis.

Tijdens de OMD kan doorlopend coronaproof-animatie ontdekt worden in de Dumontwijk.

Maak kennis met de historische zeilwagensport op het strand van De Panne

11.00u-18.00u
             
Ter gelegenheid van de OMD organiseren RSYC vzw en Historic Sand Yachts International in het zeilwagencentrum (Dynastielaan 20) de historische tentoonstelling ‘Het erfgoed van de internationale zeilwagensport en van de clubhuizen in De Panne’. In de nabijheid van het centrum staan ook heel wat historische zeilwagens opgesteld. Om 15.00u (duur 1 uur) wordt daarenboven de start gegeven van een historische zeilwagenwedstrijd.
Meer info: RSYC vzw, info@rsyc.be

Bezoek de tentoonstelling ‘Jan Neggers – ’t Joeln laanst de stroaten van De Panne’

Cultuurhuis De Scharbiellie
Kasteelstraat 34
          
Nog tot en met 13 september 2020
Dagelijks van 14.00u tot 17.45u, gesloten op maan- en feestdagen
             
Toegang gratis
              
 “Er is meer, veel meer. Telkens als ik in De Panne kom, overvalt me een ondefinieerbaar, aangenaam gevoel. Dit gevoel, dat diep binnendringt, moest ik delen met anderen. Daarom heb ik een serie schilderijen gepenseeld, dertig in totaal, waarin ik probeerde, vooral met kleur en compositie, mijn gevoelens weer te geven. Ik wil ze graag delen met jou tijdens deze tentoonstelling. Tot dan!”
Door de coronamaatregelen worden in het cultuurhuis maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten en moet vooraf worden gereserveerd per tijdslot van 45 minuten. Alle praktische info en de veiligheidsmaatregelen: zie www.depanne.be/musea.


Door de coronamaatregelen kan het programma nog op het laatste moment wijzigen. Hou de websites www.depanne.be/openmonumentendag en www.openmonumentendag.be in de gaten voor een stand van zaken.