De Panne annuleert alle activiteiten tussen 26/10 en 08/11

Gemeente De Panne

0 / 5

Your page rank:

Het aantal coronabesmettingen stijgt op dagelijkse basis, ook in onze streek, in onze gemeente. De gezondheidssituatie is zorgwekkend, maar het is nog niet te laat om in te grijpen. Vanuit die visie schrapt het lokaal bestuur De Panne alle activiteiten tussen 26/10/2020 en 08/11/2020. Dit gaat zowel over de eigen activiteiten, als de activiteiten van verenigingen en andere organisatoren in de infrastructuur van het lokaal bestuur. 

De stijging van het aantal coronabesmettingen in onze gemeente en streek, de signalen uit het verenigingsleven en het onderwijs liggen aan de basis van deze moeilijke beslissing. Concreet worden alle activiteiten en evenementen in de periode van 26 oktober 2020 (vanaf 00.00u) tot en met 8 november (23.59u) geannuleerd. Dit geldt zowel voor activiteiten die georganiseerd worden door de eigen diensten maar ook voor alle verenigingen (eventueel in samenwerking met de diensten) die iets organiseren in de infrastructuur van het lokaal bestuur. 

De geplande activiteiten tot en met zondag 25 oktober kunnen nog plaatsvinden. Het lokaal bestuur benadrukt wel de nood aan verhoogde waakzaamheid en drukt iedereen nog eens op het hart om alle coronamaatregelen te volgen. Alle verenigingen en organisatoren werden hierover rechtstreeks gecontacteerd. 

Expliciete vraag van de burgemeester

Daarnaast roept het lokaal bestuur de verenigingen op om al hun activiteiten stil te leggen tot na de herfstvakantie (8 november 2020). Dus ook deze buiten de infrastructuur van het lokaal bestuur. 

Evaluatie op 05/11

Deze maatregelen worden geëvalueerd op 5 november 2020. De lokale coronacrisiscel zal dan een advies formuleren voor de komende periode.

Vragen van burgers

Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis werden de infolijn 058-42 97 38 en mailbox ‘vragenvanburgers@depanne.be’ in het leven geroepen. Iedereen met vragen rond het coronavirus en alle maatregelen in De Panne werd er vlot en correct geholpen. Op vandaag zijn deze infokanalen nog steeds actief, elke werkdag tussen 09.00u en 12.00u en van 13.00u tot 16.30u. 

Meer info: www.depanne.be