De Panne blikt terug op week van de handhaving

week handhaving de panne

0 / 5

Your page rank:

Afgelopen week was het week van de handhaving. Tijdens die week wordt er verhoogde aandacht gevraagd voor sluikstort en zwerfvuil. Dat door overtreders aan te spreken en alternatieven voor te stellen, overtreders te beboeten en positieve acties van burgers positief te waarderen.

Vorige week gingen de gemeenschapswachten van het lokaal bestuur De Panne op pad in het kader van de Week van de handhaving. Zo gingen ze langs in het bos en op het strand ter controle van het in het bezit zijn van hondenpoepzakjes. Ze controleerden ook of honden aan de leiband waren. Het lokaal bestuur laat met veel plezier laten weten dat alle wandelaars met een hond in orde waren.

De gemeenschapswachten gingen ook langs op de Dijk in Adinkerke om de vrachtwagenchauffeurs aan te spreken over hun afval. Ze gaven de chauffeurs een auto-afvalzakje van Mooimakers mee om hun afval onderweg in te bewaren. Bedoeling is dat ze achteraf dit zakje kunnen legen in een vuilnisbak. Op die manier belandt afval niet langs de autosnelweg.

Op vrijdag deelden de gemeenschapswachten kleurplaten uit aan de scholen in Adinkerke, zo werden ook de kinderen betrokken bij de week van de handhaving.   

Tot slot werd doorheen de week ook controle gedaan op sigarettenpeuken. Hierbij werden een aantal personen aangesproken die hun sigaret op de grond gooiden. Rokers op straat kregen een zakasbakje om hun peuken in te steken zodat ze niet op de grond zouden belanden. Velen hadden zelfs nog hun zakasbakje bij van een vorige actie.

Het lokaal bestuur besluit dat de week van de handhaving 2020 opnieuw een geslaagde editie was!

Meer info?

dienst Milieu, Zeelaan 21, 058-42 97 19, milieu@depanne.be