De Panne geeft licht

0 / 5

Your page rank:

De Panne doet mee met het Grootste Lichtpunt tegen Kanker op 14 november 2020

Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Hoewel behandelingen steeds beter worden, overleeft meer dan 1 op 3 de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog lang gevolgen. Kanker is afzien. Nu nog meer dan anders. Lichtpuntjes maken kanker dragelijker. Ze bieden hoop en steun. Troost ook. Daarom doet De Panne mee aan de actie van Lichtpuntjes tegen Kanker, een gloednieuwe campagne van Kom op tegen Kanker.

Lichtpuntjes zijn een krachtig teken van hoop, steun en troost in donkere dagen, voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Kom op tegen Kanker roept heel Vlaanderen op om een lampion te kopen. Zo draag je een lichtpuntje op aan een dierbare. Zijn of haar naam wordt met de hand geschreven op jouw lampion. Ook een bijhorende boodschap kan je online neerschrijven, waarna die een plekje krijgt op de website tussen alle andere verhalen.

Met ‘De Panne geeft licht’ zet onze gemeente zich voor 100 % in voor deze actie en kocht het symbolisch 100 lampionnen. Een grote, fysieke lampion wordt op 14 november 2020 geplaatst aan het gemeentehuis als teken van onze solidariteit. Met deze hartverwarmende actie wenst het lokaal bestuur De Panne iedereen die op de één of andere manier met kanker wordt geconfronteerd, een hart onder de riem te steken. De Panne brengt licht in de duisternis!

Schepen van Welzijn, Michèle Vandermeeren: “Ieder van ons kent wel iemand die kanker heeft en de impact van kanker op ons leven blijft immens. Toen de vraag werd gesteld om deel te nemen aan deze actie heb ik als schepen van Welzijn geen minuut getwijfeld. Het sensibiliseren voor deze ziekte ligt mij nauw aan het hart. Gezondheid en zorg zijn immers prioriteiten in ons dagelijks leven. Lampionnen zijn een heel mooie symbolische keuze want lichtpuntjes geven kracht en hoop in deze donkere periode. Laat ons samen het grootste lichtpunt vormen tegen kanker!”

Ook jij kan deze campagne steunen en een lampion kopen. Draag lichtpuntjes op aan een vriend(in), een collega, een familielid of iemand anders met kanker. Met jouw bijdrage steun je ook zorginitiatieven voor mensen met kanker en hun naasten. Kom op tegen Kanker biedt hen ondersteuning op een heleboel manieren: praktische hulp, deskundige info op maat, contact met lotgenoten, financiële steun, een luisterend oor op elk moment en extra houvast in coronatijden. Deelnemen kan tot 13 november 2020 op www.lichtpuntjestegenkanker.be.

Cindy Verbrugge, schepen van Cultuur: “Lichtjes om mensen die nu strijden tegen kanker te steunen, maar zeer zeker ook om hun gezinnen en naasten een hart onder de riem te steken. Een lichtje tegen angst en pijn… een lichtje vol hoop en moed! Vechten en genezen…!”

Op zaterdag 14 november 2020 worden alle lampionnen samengebracht op één locatie in Vlaanderen. Ze zullen er het Grootste Lichtpunt tegen Kanker vormen. Het hartverwarmend spektakel wordt uitgezonden op dezelfde dag op Eén.

Eén voor één zijn het lichtpuntjes tegen kanker. Meer info: www.lichtpuntjestegenkanker.be.