De Panne voorziet aangepaste kinderopvang deze zomer

De Panne voorziet aangepaste kinderopvang deze zomer

Lokaal bestuur De Panne voorziet deze zomer een aangepaste kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 16 jaar. De opvang is gewijzigd volgens de coronamaatregelen om de veiligheid van iedereen te waarborgen. De gemeente kan op die manier ook een mooi opvangaanbod voorstellen.

De kinderopvang in De Panne is deze zomer opgedeeld om zo goed mogelijk te voldoen aan de coronamaatregelen. De focus zal liggen op de opvang en de speelpleinwerking in de periode van 1 juli tot en met 28 augustus. Kinderen van het eerste kleuter tot en met het derde kleuter gaan naar de Buitenschoolse Kinderopvang De Jutter, terwijl scholieren van de lagere school naar de Speelpleinwerking De Ravotter kunnen.

Daarnaast zal er voor elke bubbel van maximaal 40 kinderen een veilige omgeving voorzien zijn. Die omgeving wordt aangepast volgens de geldende maatregelen. Er is keuze tussen een bubbel in De Panne of in Adinkerke. Inschrijven is nodig en kan vanaf 8 juni via de traditioneel kanalen (i-school).

Zoals elk jaar is er ook een programma voorzien voor jongvolwassenen van 12 tot 16 jaar door de tienerwerking SWAP. De SWAP stapt dit jaar over op een ‘light’ versie. Het zomerassortiment blijft gevarieerd maar de activiteiten worden op een vast uur, vaste locatie en aan een vaste prijs aangeboden. Dit is anders dan vorige jaren waar elke activiteit individueel werd georganiseerd. Inschrijven kan vanaf 15 juni.

Schepen van Jeugd en Buitenschoolse Opvang, Cindy Verbrugge: “Ik wens alle kinderen, jongeren en gemotiveerde begeleiders een ‘safe summer’ in De Panne toe. Daarnaast wil ik de vele medewerkers, jobstudenten en vrijwilligers bedanken voor de inzet die ze leveren om dit aanbod mogelijk te maken. Het was een huzarenstuk om de puzzel in elkaar te krijgen en daar zijn we goed in geslaagd. Dit kon enkel dankzij de constructieve medewerking van alle betrokkenen.”

Vele ouders vertrouwen op de gemeentelijke kinderopvang in de zomer. Terwijl ze gaan werken, kunnen ze met een gerust hart hun kinderen achterlaten bij de speelpleinwerking en de buitenschoolse kinderopvang. Ook voor kinderen is dit een leuke oplossing. Ze kunnen naar hartenlust spelen, ravotten, knutselen, koken,… elke dag staan de begeleiders klaar met een divers programma voor elke leeftijd. Ook de tienerwerking SWAP zorgt voor een uitdagend programma geschikt voor de middelbare scholieren.