De Vroem vroem – service blijkt schot in de roos

Vroem vroem service bib poperinge

0 / 5

Your page rank:

Vroem vroem bibservice speelt in op de grote vraag

De Vroem vroem – service die de bib Poperinge-Vleteren na de herfstvakantie is gestart, blijkt een schot in de roos. In een mum van tijd kwamen heel veel aanvragen binnen. De bibmedewerkers zetten hun beste beentje voor en maakten nu al een 50-tal boekenpakketten klaar voor de basisscholen van Poperinge en Vleteren.

Sinds de herfstvakantie geldt in basisscholen code oranje. Dit betekent dat nog verfijndere veiligheidsmaatregelen gelden. “Om tegemoet te komen aan de wensen van leerkrachten en hun lestaken, bezorgt de bib nu boekenpakketten op maat aan de scholen. Er zijn al een 20-tal pakketten voor de centrumscholen gemaakt en ongeveer 30 voor alle scholen in de dorpen en Vleteren-Woesten”, zegt schepen van onderwijs Loes Vandromme.

De vragen zijn heel divers. Leerkrachten vragen veel leesboeken, maar ook themapakketten rond de Sint en Kerstmis. Verder komt er ook vraag naar specifieke informatieve boeken rond games, sociale media of  vriesganzen en de winter. 

Deze week nog geleverd

De aanvragen voor de Vroem vroem – service komen binnen via een webformulier op poperinge.bibliotheek.be. De boeken worden op vaste momenten geleverd. Op woensdag 18 november worden de centrumscholen bediend, op vrijdag 20 november de dorpen en Vleteren-Woesten. Op woensdag 9 december en vrijdag 11 december worden de volgende pakketten geleverd.

Lees hier meer over deze toffe bibservice!