De Zomerarena komt terug naar Veurne

zomerarena veurne

De Zomerarena komt terug

Jubelt en viert (binnenkort) feest! Ook deze zomer zal de Zomerarena opnieuw worden opgesteld. Niet meer in het Sportpark, maar wel in de groenzone aan Furnevent. Ook verenigingen, clubs, bedrijven, scholen … kunnen de Zomerarena ook dit jaar gebruiken voor hun activiteiten.

De gezellige houten constructie zal van 10 juni tot 4 september worden opgesteld op de nieuwe locatie aan Furnevent. En dat heeft alleen maar voordelen! Zo is de bereikbaarheid uitstekend, is er voldoende parking en kan je via het prachtige fietspad door het Suikerpark richting de Zomerarena. Bovendien is de hinder voor omwonenden zo goed als onbestaande. Wij dromen nu al weg van een heerlijke zomeravond in de tribune, met het prachtige decor van het Suikerpark en de skyline in de achtergrond!

Wil je ook iets organiseren in de Zomerarena? Bekijk het reglement of meld je aan via www.veurne.be/zomerarena-veurne. Je vindt er ook de tarieven terug. De eerste deadline voor het indienen van een organisatie is op 1 maart. Zo heb je voorrang op het verkrijgen van een datum. Voor organisatoren is er bij slecht weer ook de mogelijkheid om bij slecht weer uit te wijken naar Furnevent zelf.

De Zomerarena in 2021

Vorige zomer maakte de arena haar intrede in Veurne, als de REDDY Keukens Arena. Er werd gekozen voor deze formule, zodat verenigingen coronaproof in de buitenlucht iets konden organiseren. Niet alle verenigingen hadden of hebben immers de faciliteiten om in volle coronacrisis dit zelf te doen.

De REDDY Keukens Arena bleek een groot succes. Van de 87 beschikbare data werden er 44 ingevuld. Van schoolproclamaties tot bedrijfsrecepties, van organisaties door Visit Veurne en de jeugddienst tot concerten en stand-up comedy … Het aanbod in de arena was erg divers!

Er kwamen in totaal zo’n 7.600 toeschouwers naar de REDDY Keukens Arena. 75% van de organisaties liet weten ook dit jaar iets te willen organiseren binnen dit concept.Quote Jonas Bel, schepen van Vrije Tijd: “De pandemie heeft er ons toe geleid een alternatief te voorzien, zodat onze vele verenigingen en scholen veilig konden organiseren. 2021 heeft aangetoond dat de Zomerarena een succesverhaal was. In 2022 willen we op dat elan verder gaan, met dat verschil dat de organisatoren nu ook een slechtweerverzekering hebben.”