Derde coronaprik voor meest kwetsbaren in vaccinatiecentrum De Kupe opent ook nog perspectieven voor niet-gevaccineerden

Logo Stad Diksmuide

Het vaccinatiecentrum De Kupe zet op 29 september en 9 oktober nog een derde coronaprik voor de meest kwetsbare inwoners. Voor Diksmuide gaat het om iets meer dan 500 mensen. Dat opent ook perspectieven voor wie vooralsnog niet gevaccineerd is, maar dat toch nog wil doen. De laatste eerste prikken worden gezet op 15 en 18 september. 

Derde prik

Mensen met een verzwakt immuunsysteem komen in aanmerking voor een derde prik. De mutualiteiten stellen op basis van hun gegevens de lijsten op, huisartsen kunnen die verder aanvullen. Wie in aanmerking komt voor deze zogenaamde ‘boosterprik’ om de immuniteit te verhogen, kan op 29 september terecht in vaccinatiecentrum De Kupe. Voor wie dat niet lukt, is 9 oktober ook nog een optie. De uitnodigingen voor deze prikken gaan vanaf 15 september de deur uit. Wie wil, kan ook vanaf 14 september zelf nakijken of hij of zij op de lijst van patiënten staat, via www.myhealthviewer.be of via www.mijngezondheid.belgie.be.

Nieuwe kansen voor eerste én tweede prik

Wie nog niet gevaccineerd is, kan hierdoor alsnog z’n twee prikken halen. De eerst op ofwel 15 september of op 18 september. Tweede prikken volgen dan op uiterlijk 9 oktober. 

Er is voor iedereen plaats voor de eerste en tweede prik, maar je moet wel zo snel mogelijk reserveren. Dat kan eenvoudig telefonisch bij het callcenter op het nummer 051 70 19 76. Zo krijg je meteen je afspraakmoment. Ook wie nog vragen heeft, kan hier terecht.

Vaccinatiegraad van meer dan 90% bij de volwassenen

Op dit moment zijn 81,95% van alle inwoners, ofwel 13.780 Diksmuidelingen, volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Bij de volwassenen ligt de vaccinatiegraad op meer dan 93%. Ter vergelijking: voor Vlaanderen zijn 77,68% van alle inwoners volledig gevaccineerd en 89,84% van de 18+’ers.

“We behaalden al een heel mooie vaccinatiegraad in onze stad. We kunnen dan ook alleen maar dankbaar zijn voor de burgerzin van onze inwoners. Wie nog twijfelt, krijgt dus alsnog een kans”, besluit schepen voor Volksgezondheid Katleen Winne.