Deze woorden prijken binnenkort in oc Walnes in Woumen

OC Walnes

0 / 5

Your page rank:

Als de wind je blaast naar de plaats waar je moet zijn, leer je te blijven. samen puzzelen – hemel en aarde groeien naar elkander toe

De cultuurraad en het stadsbestuur organiseerden een haikuwedstrijd om het nieuwe ontmoetingscentrum van Woumen nog verder te verfraaien. Haiku’s zijn korte gedichtjes van drie regels die uit vijf, zeven en vijf lettergrepen bestaan. De oproep resulteerde in 207 inzendingen, een jury koos 20 inzendingen die binnenkort in het oc te zien zijn. Waaronder twee van onze favorieten die je hier ziet staan.

Aan de deskundigheid van de jury durven we niet te twijfelen. Niemand minder dan Herman Van Rompuy zetelde in de jury. De voormalig Europees president en oud-premier staat bekend om zijn liefde voor de Japanse dichtvorm. Het land benoemde hem in 2015 zelfs officieel tot ‘ambassadeur van de haiku’. Hij boog zich samen met leden van de cultuurraad, de schepen van cultuur, Woumenaars, dichttalent van eigen bodem, de dienst cultuur, Haiku-centrum Vlaanderen en de architect over alle inzendingen.

De winnende auteurs zijn in willekeurige volgorde: Katrien Van Brabant, Willy Callens, Jean Declerck, Bart Gouwy, Irène Decoster, Bart Dewijze, Jan Viaene, Rita Decoker, Willy Cuvelier, Elisa Vanbelle, Annette Akkerman, Sofie Devriendt, Stig Hansen, Dirk Spruytte en Roland Leune.