Digitale intrede van Sinterklaas in Nieuwpoort

0 / 5

Your page rank:

Door de coronamaatregelen is een publiek Sinterklaasmoment niet mogelijk. De Stad zorgt daarom voor een coronaproof alternatief. Via drie filmpjes maken Sinterklaas en zijn Pieten kennis met de jongste Nieuwpoortenaren. Daarin brengen ze de door kinderen ingestuurde filmpjes, tekeningen en vragen in beeld.

De trailer voor deze Sinterklaasreeks kunt u al bekijken


Dit jaar gaat Sinterklaas volledig digitaal via de website en sociale media-kanalen van de Stad. Daarbij krijgt hij hulp van zijn Pieten: Vertelpiet, Anderhalve Meter Piet en Pakjespiet. Zo verblijdt Vertelpiet alle kinderen met een spannend verhaal. Anderhalve Meter Piet kijkt of je niet te dicht bij anderen loopt en mooi je handen wast. Pakjespiet houdt zich bezig met het uitdelen van cadeautjes.


Het Sinterklaasverhaal bestaat uit drie afleveringen en vertelt hoe een Nieuwpoortse schipper lang geleden Sinterklaasavond heeft gered. De afleveringen worden uitgezonden op 25 november, 29 november en 2 december 2020.

Stuur een vraag, tekening of video naar Sinterklaas Sinterklaas lanceert een warme oproep naar alle kinderen om een tekening of filmpje met een vraag aan de Sint tegen zondag 15 november 2020 te sturen naar Stad Nieuwpoort.


Vermeld zeker uw naam, leeftijd en adres. Inkleurplaten zijn beschikbaar via www.nieuwpoort.be/sinterklaasopbezoek


Deze steekt u in de brievenbus van het Stadhuis (Marktplein 7) of de Jeugddienst (Dudenhofenlaan 2B). U kunt ook terecht op de Facebookpagina van de Stad of via jeugd@nieuwpoort.be.