Diksmuide daagt haar koks uit

diksmuide daagt haar koks uit

0 / 5

Your page rank:

Diksmuide, stad van boter, kaas en heel wat andere typische producten, daagt haar koks uit om een recept te ontwikkelen enkel en alleen met producten van eigen bodem. Dit project kadert in het beleidsplan ’86 acties voor 8600’, waarbij we onze streekproducten meer in de kijker willen zetten. Na onze oproep via e-mail kregen we al één deelname binnen van een Diksmuids restaurant.

In ons beleidsplan ’86 acties voor 8600’ lees je in punt 8: ‘We willen onze horecazaken stimuleren om ook streekproducten aan te bieden’. We hebben het geluk om in een stad te wonen waar we onze smaakpapillen vaak kunnen prikkelen. We willen graag samenwerken met onze restaurants om de streekproducten letterlijk en figuurlijk meer op de kaart te zetten.

Uitdaging voor Diksmuidse restaurants

We dagen onze koks uit om een gerecht te creëren met enkel en alleen Diksmuidse streekproducten. Onze bedoeling is om vanaf volgend jaar iedere maand een ander recept te publiceren in Diksmuide info. Dit telkens met seizoensgebonden groenten en producten. Dat recept kan perfect van een hoofdgerecht zijn, maar evengoed ook een hapje of een dessert. We hopen dus minstens 12 koks te overtuigen om hieraan deel te nemen. Ondertussen hebben we de eerste deelname al binnen. Wie dat is houden we nog even geheim!

We sturen een fotograaf langs om het gerecht en de kok te fotograferen en publiceren die samen met het recept in Diksmuide info.

Wedstrijd voor onze inwoners

Onze inwoners zetten we ook aan het werk. Zij mogen een poging wagen om het recept na te maken en een foto ervan te delen op sociale media met #diksmuidsestreekproducten. Iedere maand kiezen we dan een winnaar die een cadeaubon krijgt in het restaurant van de kok die het recept ontwikkelde.

Mooie kalender met alle recepten

Op het einde van de rit willen we alle recepten bundelen in een kalender. Een leuk eindejaarsgeschenk voor eind 2021.

Win-win

Wie deelneemt met de actie krijgt dus ook wat aandacht, een win-win dus! Het zou fijn zijn als het Diksmuidse gerechtje dan ook een plek krijgt in de suggesties of op de menukaart van de restaurants. 

Smaakpapillen geprikkeld? 

Overtuig zeker je favoriete Diksmuidse kok om deel te nemen. Wie deze uitdaging ziet zitten mag een mailtje sturen naar lokale.economie@diksmuide.be of bellen naar 051 79 30 35 en doorgeven welk seizoen je verkiest. Zo kunnen wij alvast een planning opmaken.