Doe-expo ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ – De Panne

Doe-expo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners'

0 / 5

Your page rank:

Nog tot 13 september kun je met je kinderen of kleinkinderen op de Zeedijk terecht voor de uitdagende doe-expo ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’. Via de QR-codes op elk paneel loodst acteur Warre Borgmans je op een reis langs wereldberoemde schilderijen. Van de Mona Lisa tot David Hockney’s zwembad… Van de Middeleeuwen tot nog-niet-zo-lang-geleden. Bij elk kunstwerk hoort een verhaal over een gekke kunstenaar, een mysterieuze verdwijning, een ongelooflijke uitvinding, een blote madam of slimme ogen die kleuren kunnen mengen. Wandel doorheen de geschiedenis van de schilderkunst zoals je ze nog nooit zag!


Eén van de schilderijen werd gestolen, maar geen nood. Want aan de hand van een handig doe- en notitieboekje kan je je als bezoeker ontpoppen tot speurneus, op zoek gaan naar aanwijzingen, het schilderij terugvinden en wie weet een mooie prijs winnen! Deze expo is gebaseerd op de boekenreeks ‘Grote Kunst Voor Kleine Kenners’ van Thaïs Vanderheyden, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en te koop bij de dienst Toerisme en in de betere boekhandel. Thaïs Vanderheyden is auteur/illustrator van (kinder)boeken. Ze gaf recent de bestseller ‘dagboek van een quarantaine mama’ uit en is ook bekend van ‘De Spiekpietjes’.


Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme


Dit is een initiatief van de dienst Cultuur: www.depanne.be/Grotekunstvoorkleinekenners

Creatie & Concept van Thaïs Vanderheyden www.thaisvanderheyden.com

Info: dienst Cultuur, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be


Op de website https://safesummer.be vind je alle info om een veilige zomer te beleven in De Panne. Naast alle maatregelen om de veiligheid te garanderen vind je er ook het aangepaste zomerprogramma van onze gemeente. Dit programma is, gebundeld in een mooie map, te verkrijgen bij de dienst Toerisme. Deze zomer is het ideale moment om mooie plekjes te (her-)ontdekken in onze gemeente. Laat je verrassen en geniet van jouw zomer in De Panne.