Drive In Cinema Poperinge

Nu festivals en massabijeenkomsten verboden zijn door de veiligheidsraad, gaat Dranoeter vzw op zoek naar alternatieven. Zolang reguliere concert- en cultuurbeleving niet haalbaar is wil de werking uitpakken met een drive-inaanbod. De vzw staat klaar om zowel in de Westhoek als centraal in de provincie een site in te richten, en wacht nu op vergunning en duidelijkheid van de veiligheidsraad.Bavo Vanden Broeck, directeur van Dranoeter vzw, licht toe: “Mensen kijken reikhalzend uit naar veilige activiteiten om te beleven buiten de vier muren van hun kot. Een drive-in is een goeie optie. Het is een veilige uitstap die je in je eigen bubbel beleeft, zonder veel persoonlijk contact. Het zou mensen deugd doen om eens een avond buiten te kunnen gaan en iets te beleven in een ontspannen, positieve sfeer. Uiteraard willen we er film aanbieden, maar we denken ook aan live concerten op termijn. Wij zien deze drive-in cinema als de ideale ontspanningsactiviteit in deze overgangsperiode, totdat iedereen weer op een normale manier een film kan bekijken in de cinema of een live concert kan meepikken in een club.”

Momenteel is Dranoeter vzw volop bezig met de voorbereidingen van de drive-in. Bavo Vanden Broeck: “We zijn volledige draaiboeken aan het uitschrijven waarbij we extra aandacht hebben voor veiligheidsprotocol en hygiëne. De logistieke planning is klaar en we hebben contacten met diverse filmdistributeurs. Tickets zullen enkel door online reservatie te verkrijgen zijn, en we werken ook een drive-in catering idee uit om snacks en drankjes bij het publiek te krijgen. Allemaal met de nodige veiligheidsmaatregelen, welteverstaan.”Ook de programmatie krijgt vorm. “We gaan voor een gevarieerd aanbod, zodat er voor zo veel mogelijk mensen iets leuks tussen zit: familiefilms, horror, Vlaamse toppers, blockbusters, arthouse… We houden het in de opstartfase bij films. Maar als festivalorganisatie zou het super zijn mochten we ook drive-in concerten kunnen aanbieden of opnames van live concerten laten zien. Die piste zijn we ook aan het voorbereiden.”

Dranoeter VZW ziet deze vorm van ontspanning als een tussenfase. “We hopen nog steeds dat vanaf een bepaald moment ook de reguliere concertbeleving weer opgestart zal kunnen worden. Zodra dit mag willen we, met de nodige afstandsbewaking en omkaderende voorzieningen, binnen het ‘nieuwe normaal’ concertbelevingen aanbieden. Zolang dat niet kan lijkt ‘drive in’ een ideale vorm”, klinkt het.

Dranoeter vzw is zich in eerste plaats aan het focussen op de Westhoek en is in gesprek over een locatie in Poperinge. Daarnaast zijn er gesprekken opgestart om ook in centraal in de provincie West-Vlaanderen in regio Roeselare een gelijkaardig concept uit te vouwen. Zodra de vergunningen federaal goedgekeurd worden, kan Dranoeter vzw officieel van start gaan met de drive-in cinema.

Volg Drive In Cinema Poperinge op Facebook voor meer info over de startdatum, het filmaanbod & meer!