Duik het NAVIGO-museum binnen via de digitale snelweg

Visserijmuseum Oostduinkerke

0 / 5

Your page rank:

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum is dan wel gesloten, online zijn ze onbeperkt open voor bezoek.


Ontdek de unieke 3D-beleving en wandel door de virtuele museumzalen. Zelfs wie het museum goed kent, ontdekt nieuwe verhalen of objecten die je nog nooit hebt gezien. Met dit project wil het museum ook archiveren hoe het er nu uitziet vóór de verbouwingen n.a.v. de komst van het skelet van Potvis Valentijn van Sint André.


Tip: brieven van IJslandvaarders
“Wy laeten u weten den staet van onze gezondheyd en wy verhopen van u het zelve. Tot nu toe hebben wy een goed jaar gepaseerd en wy hopen dat gij thuis ook een goeden zomer zal passeren.”
Tijdens de virtuele tour ontdek je enkele brieven geschreven door vroegere IJslandvaarders. Op 5 juni 1880 stuurde Koksijdenaar Charles Deaever dit goede nieuws naar het thuisfront. De voltallige bemanning van de D.29 Foi, die in het voorjaar richting IJsland vertrok voor de kabeljauwvangst, verkeerde in blakende gezondheid. Helaas brachten veel brieven ook verhalen mee over ongelukken, zware stormen of overlijdens.
Ontdek de tour via www.navigomuseum.be

musea zijn gesloten in januari
Het NAVIGO-museum sluit de deuren tot in de loop van 2023: dat heeft alles te maken met de komst van het 17 meter lange skelet van potvis Valentijn. Het Abdijmuseum Ten Duinen blijft open tot aan het einde van de kerstvakantie – t.e.m. 3 januari. Daarna sluiten ze ook daar de deuren. Januari is traditioneel de maand van de jaarlijkse grote kuis.

NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum Pastoor Schmitzstraat 5, Oostduinkerke T. +32 (0)58 51 24 68 E-mail info@navigomuseum.be Website www.navigomuseum.be