Evenementen Veurne 2020

Voor meer info rond onze events en activiteiten, ga naar www.visit-veurne.be

Fietsarrangementen met picknick of brasserie
Zin in een fietstochtje met picknick? Of liever in combinatie met een etentje in een brasserie? Visit Veurne biedt verschillende formules aan. Je vindt ze allemaal terug op onze website www.visit-veurne.be

Picknicken in het Stadspark
Heb je zelf een fietsroute uitgestippeld of wil je gewoon eens gezellig picknicken met z’n twee of met familie of vrienden? Wij regelen dat graag voor jullie!

Gratis toegang Historisch Stadhuis
Wanneer we op reis gaan, willen we zoveel mogelijk toeristische attracties zien en bezoeken. Maar ken je je eigen streek en haar schoonheden?

Heel wat Veurnaars en streekgenoten kennen het Oud Stadshuis nog van toen de stadsdiensten er gevestigd waren. Heel wat Veurnaars kennen ook de trouwzaal toen zij er huwden. Maar de meerderheid heeft nog nooit het Mechels goudleder of de 17e eeuwse kaart van België van dichtbij gezien.

Vanaf de Paasvakantie tot zondag 15 november is het Oud Stadhuis gratis toegankelijk voor iedereen. Je kan er binnen in het weekend en op feestdagen. Tijdens de schoolvakanties is het elke dag open.

Vrijdag 21 februari: Club Paviljoen

Het historische pand ‘Het Spaans Paviljoen’, aan de hoek van de Ooststraat met de Grote Markt, werd omgetoverd tot Club Paviljoen. Club Paviljoen ontvangt opkomend Belgisch talent.

Vrijdag 21 februari : spelen ELEFAN (electronica – ambient – neo classical) en PELACE (breaks – electronica).

Zaterdag 4 april : Club Paviljoen

Het historische pand ‘Het Spaans Paviljoen’, aan de hoek van de Ooststraat met de Grote Markt, werd omgetoverd tot Club Paviljoen. Club Paviljoen ontvangt opkomend Belgisch talent.

Zaterdag 4 april spelen ALPS. (indie – rock – pop rock) en THE RADAR STATION (breaks – electronica).

Zaterdag 18 april : Historisch Veurne
Historisch Veurne trekt voor het eerst weg van het centrum. Deze editie houden we halte in deelgemeente Beauvoorde. Tijdens theaterwandelingen maak je kennis met het verleden van één van de meest pittoreske dorpen van de Westhoek.

Woensdag 27 mei : Opening Sint-Niklaastoren
Woensdag 27 mei wordt de Sint-Niklaastoren officieel heropend door onze burgemeester en genodigden. Onze noorderburen van Benchatheater brengen een spectaculaire muurdans op de toren. Mag je zeker niet missen!

Maandag 1 juni: Bloemenmarkt
De bloemenmarkt vindt elk jaar plaats op Pinkstermaandag. Flaneer tussen tal van bloemenmarktkramers, hobbyisten en infostands.

Zondag 28 juni: Kiosk 4 Kids & Vlaanderen Zingt
De zomervakantie inzetten doen we in Veurne op 28 juni met een heus kidsfestijn! Het Stadspark wordt omgetoverd tot een groot speelplein met leuke spelletjes en workshops.

Na Kiosk 4 Kids schuiven we de tafels en stoelen opzij om uit volle borst mee te zingen en mee te dansen met Vlaanderen Zingt.

Zondag 19 juli: Kiosk Matinee
Het leukste aperitiefconcert van het land is terug op zondag 19 juli & zondag 16 augustus tussen 11u en 14u in het stadspark.

Zondag 26 juli: Boetprocessie
Traditiegetrouw gaat de Boetprocessie door op de laatste zondag van juli.

Zondag 2 augustus: Will Tura 80
Will Tura viert z’n 80e verjaardag! Veurne zet de keizer van het Vlaamse lied dan ook graag in de bloemetjes.

Dinsdag 4 augustus: Kinderrommelmarkt 
Kinderen t.e.m. 16 jaar verkopen hun oude spullen, te kleine kleren, uitgelezen boeken en oud speelgoed in ons stadspark tussen 13u en 17u. 
 
Zondag 9 augustus: Belgisch Kampioenschap Belleman
Veurne ontvangt Bellemannen van over gans het land voor het Belgisch Kampioenschap.
 

Zondag 16 augustus: Kiosk Matinee 
Het leukste aperitiefconcert van het land is terug op zondag 19 juli & zondag 16 augustus tussen 11u en 14u in het stadspark.

Vrijdag 4 september : Veurne La Fête 
Veurne La Fête heeft Veurne als muziekstad op de kaart gezet! Het palmares van dit evenement is niet te versmaden met vele topnamen.
 
Zaterdag 31 oktober Halloween 
Halloween in Veurne staat voor gezellig griezelen met de ganse familie.

Vrijdag 11 december 2020 – zondag 10 januari 2021:Veurne On Ice
Overwinteren in Veurne doen we met Veurne on Ice. Je geniet van gratis animatie op en rond de ijspiste terwijl je misschien zelf een rondje op het ijs waagt. Tijdens de kerstvakantie kan je terecht bij een van de kerstchalets voor een natje en een droogje.