Expo Sea Change

0 / 5

Your page rank:

Wil je zelf ontdekken hoe het Marien Ruimtelijk Plan (MRP) van het Belgisch deel van de Noordzee voor 2020-2026 eruit ziet en welke gebruikers onze Noordzee heeft? Kom dan naar de expo Sea Change!

En stel vast dat ons deeltje van de Noordzee voor heel wat gebruikt wordt: aquacultuur, visserij, windenergie, militair gebruik, zand- en grindwinning, sport en recreatie, transport, …

De expo is te bezoeken tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Je dient wel op voorhand te reserveren.

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk. Dit kan eenvoudig door te klikken op de kalender hieronder.

Maak kennis met het coronaveilige parcours.

Tarieven

 • volwassenen: 5 euro p.p.
 • kinderen – 18 j: 3 euro p.p.
 • kinderen – 6 j: gratis
 • inwoners van De Panne: gratis
 • tweedeverblijvers van De Pannegratis mits vertoon van tweedeverblijverskaart (af te halen in het stadhuis).

Groepstarieven (alleen mits reservatie)

 • volwassenen: 4 euro p.p.
 • groep kinderen/scholen: 2 euro p.p.

Abonnementen

 • Familie: 30 euro
 • Kinderen: 7 euro 
 • Volwassenen: 12 euro

Thema’s

Deze expo in bezoekerscentrum Duinpanne benadert 6 thema’s, telkens in een aparte ruimte:

 1. BIODIVERSITEIT: 
  met filmpje (5 min.) op groot scherm. Verwonder je over de enorme verscheidenheidonder de waterspiegel. Een minidatabank van het onderwaterleven en een nieuw mosselaquarium laten een ander licht schijnen op de diversiteit aan leven onder water.
 2. ZEEBODEM:
  de grote ruimte achteraan in het gebouw bevat zowel een nagemaakte zandbank als een nagemaakte mammoetschedel. Zink mee naar de zeebodem en ontdek allerlei scheepswrakken of plaats een duikershelm op die je “inkijk” heeft op onze zeebodem.
 3. ZEESPIEGEL:
  Stap via het hellend vlak geleidelijk boven het waterniveau.De wanden van het hellend vlak zijn voorzien van cartoons die de stijging van de zeespiegel weergeven.
 4. VERVUILING:
  Het skelet van een aangespoelde dwergvinvis doet stilstaan bij de vervuiling van onze zeeën, dus ook de Noordzee. Onderzoek zelf waaraan dit dier gestorven is.
 5. GEBRUIKERS:
  In de controlekamer probeer je zelf onze zee  te beheersen. Mag je alles zomaar doen? Mag je zand baggeren in visgebieden en mogen militairen oefenen op vissersroutes? Ontdek deze gebruikers en geef ze elk hun eigen plaatsje.
 6. ORIËNTATIETOREN:
  Geniet ten slotte van het uitzicht in de panoramatoren en kom meer te weten over trekvogels op de Noordzee en de situering van Duinpanne in haar omgeving.