Extra vaste verbindingen tijdens de spitsuren in het belbusgebied Veurne

Als de coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn, komen er extra vaste verbindingen tijdens de spitsuren in het belbusgebied Veurne. Enkele voertuigen van de belbus voeren dan ritten uit volgens een vaste route en dienstregeling. Zo ontstaan de nieuwe lijnen 52 en 55, maar ook de bestaande lijn 51 krijgt een extra rit. De vaste ritten zijn vooral een troef voor vaste klanten zoals scholieren. Ze hoeven de belbus dan niet meer te reserveren: de bus komt sowieso langs hun halte op een vast tijdstip. Deelgemeentes van Veurne, Alveringem en De Panne worden beter verbonden met onder meer het centrum van Veurne.

Lijn 51

Bus 51 Ieper – Poperinge – Roesbrugge – Veurne bestaat vandaag al. Op deze lijn komt op schooldagen in de avondspits een extra terugrit van Veurne naar Beveren-aan-de-IJzer. De nieuwe rit zal een stuk vroeger vertrekken dan de bestaande terugritten aan het station van Veurne.

Lijn 52

Bus 52 Veurne – Leisele Het Molentje is nieuw. Deze lijn zal rijden op alle weekdagen, zowel op schooldagen als tijdens vakanties. Ze bedient eerst enkele haltes in Leisele, Beveren-aan-de-IJzer en Gijverinkhove. Daarna verbindt ze ook de kleine kernen van Izenberge, Wulveringem, Vinkem, Fortem, Eggewaartskapelle en Steenkerke met het centrum van Veurne. Ze komt daarbij onderweg ook langs het dorpscentrum van Alveringem. 

Lijn 55

Ook bus 55 Veurne – Houtem Ringsloot is nieuw. Deze lijn zal rijden op alle weekdagen, zowel op schooldagen als tijdens vakanties. Ze verbindt de kleine kernen van Houtem, Bulskamp en Adinkerke met De Panne en het centrum van Veurne.

Dienstregeling

De Lijn sleutelt nog aan de precieze dienstregelingen. Deze zal je wel kunnen raadplegen op www.delijn.be tegen de ingangsdatum van 20 april. Ook aan de haltes zal de dienstregeling worden uitgehangen. Zeker is dat er zowel op lijn 52 als op lijn 55 ’s ochtends een heenrit zal zijn die rond 8 uur aankomt aan Veurne Station. In de avondspits krijgen beide lijnen twee terugritten met vertrek aan Veurne Station rond 16.30 en 17.30 uur. Er wordt minstens op woensdagen ook ’s middags een terugrit voorzien rond 12.30 uur.

Belbus

De huidige klanten van de belbus hoeven zich geen zorgen te maken. Er blijven steeds enkele voertuigen ter beschikking voor verplaatsingen in het belbusgebied die niet met een vaste lijn mogelijk zijn. Op deze manier gaat het busaanbod in de Westhoek er voor iedereen op vooruit. Je reserveert een belbus via 059 56 52 56.

Enkel doven, slechthorenden en mensen met een afasie kunnen reserveren via bbcwest@delijn.be. Bezorg in dat geval eerst een attest waarin een arts bevestigt dat je voldoet aan de voorwaarden. Pas daarna kan je reserveren via mail.