Geen bijkomende maatregelen voor komend weekend in De Panne

safe summer de panne

0 / 5

Your page rank:

Geen bijkomende maatregelen voor komend weekend in De Panne

Het komend weekend worden er geen bijkomende maatregelen genomen in De Panne. De Zeelaan wordt niet verkeersvrij gemaakt in tegenstelling tot de voorbije weken waar dat wel het geval was in het weekend.

Elke week beslist het lokaal bestuur De Panne of de Zeelaan verkeersvrij zal zijn of niet. Daarmee anticipeert De Panne op de drukte en geeft het voetgangers en fietsers meer plaats. Die drukte wordt gemeten aan de hand van de druktebarometer op de website (safesummer.be).

Dit weekend zal de Zeelaan niet afgesloten worden. Het lokaal bestuur kijkt met vertrouwen naar het weekend en is er van overtuigd dat de huidige maatregelen zullen volstaan.

De huidige maatregelen worden samengevat in het Safe Summerplan en houdt het volgende in:

  • Een verplichting tot het dragen van een mondmasker op het volledige grondgebied;
  • Een aangepast, maar duidelijk circulatieplan. De Zeelaan is een éénrichtingsstraat, voetgangers houden altijd het voetpad rechts aan;
  • Het aanleggen van de Planché: een houten pad op het strand voor wandelaars, go-carts en mindervaliden;
  • Extra sanitaire installaties, verspreid over het grondgebied.
  • Duidelijke signalisatie in het straatbeeld over alle maatregelen die genomen zijn o.a. in de vorm van stickers, borden, verf op de grond, LED-schermen, …
  • Jobstudenten in de vorm van kleurrijke Safe Summercoaches. Zij letten op het naleven van de maatregelen en zijn er als iemand vragen heeft.
  • Een uitgebreid zomerprogramma, aangepast aan de coronamaatregelen.

Ook de zaterdagmarkt van 15/08/2020 gaat niet door, net zoals de voorbije weken. Dat werd al eerder beslist.