Gemeentelijke basisscholen maken werk van afvalsortering

gemeentelijke scholen maken werk van afvalsortering diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Papier en karton is de grootste afvalfractie van een school. Zeker bij de start van het schooljaar stijgt de papier- en kartonberg snel. Om het afval er in de toekomst nog beter te sorteren plaatste afvalintercommunale IVVO op initiatief van het Diksmuidse stadsbestuur een papier- en kartoncontainer in alle gemeentelijke basisscholen.

OVAM, het agentschap verantwoordelijk voor het afvalbeleid in Vlaanderen, verplicht Diksmuide om het jaarlijks restafval te beperken tot 142 kilogram per persoon. Die doelstelling bereiken we onder meer door ook in de scholen werk te maken van een correcte afvalsortering. De plaatsing van een papier- en kartoncontainer van 1100 liter in de scholen in Beerst, Esen, Keiem en Leke is een stap in de goede richting. 

Begin bij de bron: sorteer!

Het directieteam, de poetsdienst en de IVVO slaan de handen in elkaar met leerkrachten en leerlingen om goed te sorteren in de scholen. Wonen en leven in een proper en duurzaam Diksmuide start immers bij de bron: een goede sortering van het afval.

Duurzaam en goedkoper

Het optimaliseren van de sortering van papier en karton is niet alleen goed voor het milieu, ook onze portefeuille vaart er wel bij. De verwerking van papier en karton is gratis, in tegenstelling tot de verwerking van restafval waarvoor je 20 cent per kilogram betaalt.

Op de foto herken je van links naar rechts: Martin Deruytter (dienst omgeving en milieu), Katelijne Cardoen (directie gemeentelijke basisscholen Klavertje Vier), Marc De Keyrel (schepen voor Onderwijs), Anneleen Becu (directie gemeentelijke basisscholen Klavertje Vier) en Marc Deprez (schepen voor Afvalbeleid).

One thought on “Gemeentelijke basisscholen maken werk van afvalsortering

  1. Pingback: Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet gaat in volle vaart vooruit - Neem me mee Magazine

Comments are closed.