Go-carts voor MPI, Rozenkrans en Rozenwingerd

0 / 5

Your page rank:

Op de crisiscel van 5 november gaf Lokaal Bestuur Koksijde de goedkeuring om de go-carts van de jeugddienst van Koksijde tot bij de jongeren en bewoners van het MPI, de Rozenkrans en de Rozenwingerd te brengen.


Het idee kwam van schepen van Jeugd Lander Van Hove in overleg met de jeugddienst en is bedoeld om deze kinderen, jongeren en bewoners tijdens deze (wat onvoorziene) verlengde herfstvakantie een hart onder de riem te steken. Ook voor hen vielen heel wat activiteiten in het water. Het initiatief zorgde voor een fijne verrassing.

Schepen Van Hove: “We weten dat de go-carts die we gebruiken voor onze speelpleinwerking steeds in trek zijn bij de kinderen. Vandaar dat er werd beslist om deze ter beschikking te stellen aan bovengenoemde organisaties. Er werden zo’n 15 tal go-carts op de verschillende locaties afgezet.  Het was een last minute beslissing dus moesten we kort op de bal spelen. Gelukkig konden we rekenen op de medewerking en mankracht van de dienst logistiek om de go-carts op te halen en af te zetten.”

De go-carts werden ter beschikking gesteld van 10/11 tot 12/11 in de MPI Koksijde (Pylyserlaan 132), van 12/11 tot 13/11 in de Rozenwingerd (Bitterzoetlaan 5a, 8670 Oostduinkerke) en van 13 tot 16/11 in de Rozenkrans (Albert I-laan 54 – 8670 Oostduinkerke)

Het voorstel werd door de verantwoordelijken van het MPI, de Rozenkrans en de Rozenwingerd zeer positief onthaald. Ze zijn blij dat ze niet vergeten worden. Het is voor de jongeren en kinderen die daar verblijven een leuke afwisseling in hun dagbesteding.