Heel wat te doen in #8600 tijdens de Week van de Korte Keten

week van de korte keten diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Heel wat te doen in #8600 tijdens de Week van de Korte Keten

Van 15 tot 23 mei – Week van de Korte Keten – is er heel wat te beleven in onze boterstad. Van een bubbelpicknick op provinciedomein de IJzerboomgaard over een extra feestelijke boerenmarkt tot een fietstocht en een etalagewedstrijd. Lekker eten van eigen bodem staat centraal!

Geniet van het leven en … ontdek het lekkere en leuke Diksmuide. Lekkerbekken blijven hier zeker niet op hun honger of dorst zitten bij een nat en straf streekbiertje met een plattelandskaasje of een andere specialiteit van eigen bodem. Tal van zaken bieden lekkere en heerlijke streekproducten aan. Tijdens de week van de korte keten zetten we heel graag onze lekkere hoeveproducten en producenten in de kijker.

Zaterdag 15 mei boerenmarkt XL

Onze wekelijkse boerenmarkt op zaterdagnamiddag van 13.15 -17 uur is er één om trots op te zijn. Wekelijks komen lokale producenten hun overheerlijke hoeveproducten verkopen op onze sfeervolle markt. Op zaterdag 15 mei breiden we onze boerenmarkt éénmalig uit met andere lokale producenten! De sfeer pimpen we nog een beetje verder omhoog met een muziekje en wat kinderanimatie.

Dinsdag 18 mei Buurderij

De Buurderij van muziekclub 4AD hoort voor 100% tot het korteketenverhaal. De Buurderij is een initiatief van Boeren & Buren en brengt de consument zo dicht mogelijk bij de producent. Lokale (bio)boeren bieden hun seizoensgebonden producten online aan, waarna de consument (‘de buur’) online shopt en de producten afhaalt in de Buurderij. Het concept brengt niet enkel de producten naar de consument, het brengt ook de lokale ondernemers samen. Bestel je lokaal pakket en kom op 18 mei langs! Elke dinsdagavond tussen 17 en 18.30 uur ben je trouwens welkom in Muziekclub 4AD.

Kom mee bubbelpicknicken op zondag 23 mei

Kom in je bubbel picknicken in de rustige setting van het provinciaal domein de IJzerboomgaard! De bubbelpicknick loopt van 11 tot 15 uur. Inschrijven kan tot en met woensdag 19 mei. Iedereen die inschrijft wordt in de watten gelegd met uitsluitend lokale producten van zuivelboerderij Hof van de Rhille (Woumen), ’t Vlierbos (fairtrade label van De Groene Kans) en varkenshoeve De Heerlijkheid (Vladslo). Bestek, eten en drank zitten in de picknickprijs inbegrepen. Kussens, lakentjes, campingstoeltjes of andere aankleding voor je bubbel voorzie je zelf. Bij regenweer kan je de picknick gewoon meenemen en er een gezellige woonkamerpicknick van maken.Onze bubbelpicknick gaat dit jaar door op zondag 23 mei, op de IJzerboomgaard vanaf 11u.

Wie brengt het creatiefste picknickkleedje mee? Of waan je op een festivalweide en breng je eigen campingstoeltje mee! Een volwassenpicknick kost 16 euro of 15 euro zonder alcohol.

Voor een kinderpicknick betaal je 10 euro. Reserveren doe je via https://www.diksmuide.be/eloketdetail/260/bubbelpicknick.

Doorlopende activiteiten 15 mei -15 juni

Korteketenfietstocht

Fiets langs 8 korteketenadresjes en maak kennis met de lokale producenten. Op elke hoeve vind je een leuke vraag! Voor de kinderen hebben we een speciale zoektocht naar de gestolen picknickmand! Ontmasker het legomannetje dat aan de haal ging met de picknickmand en maak kans op een leuk legopakketje. Haal je deelnameformulier af bij de dienst toerisme en deponeer het ingevuld in de rode bus op de Grote Markt. Je maakt kans op een heerlijke streekproductenmand!

Etalagewedstrijd

Wie liever wandelt dan fietst kan deelnemen aan onze etalagewedstrijd. Langs 30 etalages vind je een leuke vraag, weetje, filmpje… Zo kom van alles te weten over de korte keten. Haal je deelnameformulier af bij de dienst toerisme. Iedere deelnemer ontvangt een bonnenflyer waarbij je korting krijg bij heel wat handelszaken, de kinderen krijgen een gratis ijsje.

Voorbeeldetalage

We kleden de leegstaande etalage in de Generaal Baron Jacquesstraat 30 aan met tal van lokale hoeve- en streekproducten. Kom zeker een kijkje nemen!