Heropstart ’10 % meer koopkracht actie’ on hold

koopkracht actie nieuwpoort

0 / 5

Your page rank:

Op 8 mei 2021 mag de horeca opnieuw de terrassen openen. Wanneer een volledige heropstart kan plaatsvinden, is nu nog niet duidelijk. Op advies van de Lokaal Economische Raad heeft het stadsbestuur daarom beslist om de ’10 % meer koopkracht actie’ uit te stellen naar het najaar. Ze zijn van mening dat het doel van de actie voorbij wordt geschoten als ze nog voor het seizoen deze actie heropstarten. Nieuwe opstartdatum is 1 oktober 2021. 


Daarnaast werd ook beslist om de geldigheid van de punten te verlengen tot 1 april 2022. De maximumlimiet van het aantal gespaarde punten wordt opgetrokken van 2.000 naar 4.000 punten per sector, of 400 euro i.p.v. 200 euro per sector. Om de vele gebruikers te informeren, komt Stad Nieuwpoort binnenkort met een communicatiecampagne. 


Het promotiemateriaal mag weggehaald worden. Wij voorzien een nieuwe bedeling in september. Er komen ook paar infosessies waarbij de nodige uitleg wordt gegeven over de werking van het systeem. 

Uitbreiding terrassen 

Op zaterdag 8 mei 2021 kan de horeca opnieuw zijn deuren openen. Momenteel is het nog wachten op het Ministrieel besluit m.b.t. de finale richtlijnen.

Volgende basisregels werden al bepaald door het Overlegcomité van 23 april 2021:

  • Max. 4 personen aan één tafel (of mensen van hetzelfde huishouden).
  • Min. 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen.
  • Enkel zitplaatsen aan tafel.
  • Het mondmasker is verplicht voor personeel en klanten (voor deze laatste categorie: in zoverre ze aan tafel zitten).
  • Bediening aan de bar is niet toegestaan.
  • De klant mag de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
  • De openingsuren zijn beperkt van 8 u. tot 22 u.

Stad Nieuwpoort biedt opnieuw de mogelijkheid aan de horeca om op bepaalde plaatsen de terrassen uit te breiden op het openbaar domein.

Aanvragen dienen te gebeuren via het aanvraagformulier op de stedelijke website.