In memoriam E.H. Lieven Gistelinck

Lieven Gistelinck

0 / 5

Your page rank:

E.H. Lieven Gistelinck is gisteren, woensdag 25 november, overleden in zijn geboorteplaats Menen.  Hij zag er het levenslicht op 30 november 1943 en werd tot priester gewijd in Lauwe, op 11 juli 1970.

Hij mag terugblikken op een rijkgevulde carrière. E.H. Lieven Gistelinck werd achtereenvolgens benoemd tot medepastoor Sint-Michielsparochie in Roeselare (1 november 1972), medepastoor Heilig Hartparochie in Oostende (27 juni 1988), pastoor Sint-Katharina (Konterdam) in Oostende-Stene (8 juli 1993) en moderator van de federatie Stene (Sint-Katharina en Sint-Anna Stene) (5 mei 1995).

In onze gemeente is hij bekend als pastoor en moderator van de federatie Koksijde Ster der zee (4 januari 2002, ontslag als moderator op 14 augustus 2013) en medepastoor (4 oktober 2015 – 1 februari 2018). Vervolgens was E.H. Lieven Gistelinck meewerkend priester in het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem (sinds 8 oktober 2019). De uitvaart vindt plaats in beperkte kring.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Pastoor Gistelinck was 14 jaar lang actief in onze parochie Ster Der Zee. Ik werkte zeer goed met hem samen, niet alleen voor wat betreft de kerkelijke aangelegenheden maar ook bij de organisatie van (orgel)concerten. Hij was een behoeder van de Onze-Lieve-Vrouwkerk om die als monument mooi te behouden.

Hij was een hartverwarmende en gemoedelijke man en een graag geziene inwoner van onze gemeente. Gedurende de periode dat hij actief was in Koksijde heeft hij zijn stempel gedrukt op het sociale leven. Bij zijn afscheidsviering op het einde van zijn pastoorschap kwamen heel wat mensen hem danken voor het vele werk dat hij heeft verricht. Vele Koksijdenaars kenden hem persoonlijk en hij maakte graag een praatje met wie dit nodig had, steeds met een kwinkslag maar ook met de nodige sereniteit en ernst als dit nodig was. Vanuit Koksijde, wensen we de familie en naasten van E.H. Lieven Gistelinck veel sterkte toe.”

Lokaal Bestuur Koksijde opent als eerbetoon een digitaal rouwregister voor de overleden pastoor. Hier kan iedereen die het wenst een persoonlijke boodschap nalaten: koksijde.be/rouwregister-lieven-gistelinck