Indoor petanque geopend in De Panne

Indoor petanque geopend De Panne

0 / 5

Your page rank:

Op vrijdag 25 september 2020 ging de officiële opening van de nieuwe, indoor petanque open in De Panne. De drie clubs van De Panne kunnen nu ook in de wintermaanden terecht om recreatief ‘jeu de boules’ te spelen, maar ook om elkaar in competitie uit te dagen tijdens de eenzame, koude periode.

Op vrijdag 25 september 2020 werd de nieuwe indoor petanque officieel geopend. Deze heringerichte zaal is gelegen aan de Pastoor Dequidtstraat, aan de achterzijde van drukkerij Artypo. Voor het een petanquebaan werd, had de ruimte al een sportieve invulling als tennisterrein en minivoetbalterrein. In die tijd werd er ook al een minivoetbalcompetitie georganiseerd en occasioneel werd er wel eens een fuif gehouden. Daarna werd de locatie gebruikt als overdekte petanquezaal van de petanqueclub ‘Pannebolletje’. Waarna de zaal nu geëvolueerd is tot een volwaardige plaats om petanque te spelen.

Deze petanque accommodatie telt zes banen en een bar. De drie petanqueclubs van De Panne, Petanque Jeanne D’Arc, Petanque den Oosthoek en Petanque Bella Boy zullen er bij slecht weer en in de wintermaanden terecht kunnen om recreatief te petanquen maar ook om competitie te spelen. Voorlopig gaat er door de coronamaatregelen nog geen competitie door, maar kan er wel al recreatief gespeeld worden.

De zaal is tot stand gekomen omdat het lokaal bestuur De Panne de laatste kustgemeente was die nog niet beschikte over een indoor petanquezaal. De Panne beschikt over heel wat petanquespelers en -clubs en er was een groeiende vraag naar de mogelijkheid om indoor te kunnen spelen. Op die manier kan de competitie in de winter ook verdergezet worden. Daarnaast is petanque een sociaal gebeuren. Het zorgt ervoor dat heel wat eenzame ouderen toch nog actief blijven en regelmatig sociaal contact hebben.

Stéphane Buyens, schepen van Sport: “De indoor petanquezaal, een verhaal van lange adem, van snel schakelen, van doorzicht en structuur. Het is de wens van vele senioren van verschillende clubs uit de gemeente.

Mooie locatie, veel mogelijkheden, iedereen tevreden.

Dromen, denken, durven, doen.”

Meer info?

dienst Sport, Sportlaan 2, 058-42 18 20, sport@depanne.be