Internaat De Keiwijzer in quarantaine

Internaat de keiwijzer besmetting

0 / 5

Your page rank:

Internen, klasgenoten en leerkrachten in quarantaine

Het internaat De Keiwijzer in Poperinge heeft de middelbare afdeling van het internaat gesloten, nadat iemand positief testte op het coronavirus.

Alle 24 secundaire internen moeten in quarantaine en worden getest. Daar ze op het internaat nauw samenleven, is de kans immers groot dat er nog jongeren positief zullen testen. Ook de 14 klasgenoten van de besmette leerling uit het 6de middelbaar worden getest en zitten in quarantaine.

De 24 internen werden gisteren allemaal door hun ouders opgepikt. De besmetting zou wellicht gebeurd zijn door de moeder van één van de internen die besmet is met het virus, ze liet haar dochter gisteren testen op het virus en deze morgen kreeg het internaat het bericht dat ook de dochter positief heeft getest op het coronavirus.

Alle begeleiders werden ook gevraagd om zich te laten testen. De opvang van de internen van de lagere school kan blijven doorgaan, aangezien deze groep zo goed als volledig gescheiden leeft van de secundaire internen.

Lessen online volgen

Naast de 14 klasgenoten van het meisje worden ook 3 leerkrachten in quarantaine geplaatst en getest. Het gaat om leerkrachten die tot de risicogroep behoren en die nauw contact hadden met de leerling. De leerlingen zullen online de lessen kunnen volgen en de leerkrachten zullen vanuit hun quarantaine ook les blijven geven.

Bron foto: website OLVI