Inwoners Kleine en Grote Dijk en Begijnhofstraat Diksmuide brengen warme boodschap

0 / 5

Your page rank:

De voorgevels van de Kleine en Grote Dijk en de Begijnhofstraat werden afgelopen weekend versierd met maretakken. De inwoners kondigen zo de kerstsfeer aan en maken de Winterlichtwandeling nog specialer voor wandelaars. Dit is een initiatief van de inwoners van de straten zelf. Ze hangen bovendien een affiche aan de ramen die oproept om lokaal en fairtrade te blijven kopen.

De actie van de inwoners viel sommigen afgelopen zondag al op. Als alternatief voor het succesvolle FairtradeFeest van mei 2019 (een dijk van een avondmarkt) namen ze met de werkgroep enkele initiatieven naar aanleiding van de winterlichtwandeling in Diksmuide. Alle huizen in de Kleine Dijk, Grote Dijk en Begijnhofstraat werden versierd met maretakken, enkele kerstbomen werden aangekleed en er verschenen affiches om lokale en fairtrade handel te blijven promoten. De werkgroep riep ook op om lichtjes te hangen als teken van hoop. Ze zijn nog steeds dezelfde enthousiaste ambassadeurs van lokaal, kleinschalig en eerlijke handel èn inwoners van een echte Fairtradestraat.

Overzicht Fairtrade- en lokale handelaars

Er komen op enkele plaatsen langsheen het parcours van de winterlichtwandeling borden met QR-codes. Scan de code en je komt terecht op een webpagina die je helpt bij het vinden van Fairtrade- en lokale handelaars. https://www.diksmuide.be/product/3794/dijk-van-een-avondmarkt. Ook en voorál in deze moeilijke periode moeten we echt nadenken over hoe we onze centen spenderen. Dus: allemaal helemaal lokaal, want dát wordt het nieuwe normaal!

Leden van de straat: Katleen Verhoest, Isabel Claerbout, Adam Verstraete, Tijl Devriendt, Lander Vanslembrouck
Fairtradetrekkersgroep: Patricia Taveirne, Rik Maekelberg, Dirk Laplasse