Inwoners ontvangen Diksmuidebonnen begin december, eindejaarsactie uitgesteld

0 / 5

Your page rank:

In april kondigden we het al aan. Alle Diksmuidelingen ontvangen in het najaar een Diksmuidebon. Onze inwoners ontvangen de bonnen begin december in de brievenbus. De bonnen blijven een jaar geldig waardoor de lokale economie meteen een stimulans zal krijgen wanneer de handelaars hun zaak terug kunnen openen. Het stadsbestuur besliste ook om de eindejaarsactie van 2020 uit te stellen en er een lente-actie van te maken.

De coronacrisis hakt stevig in op onze economie. Zoveel is duidelijk. Het stadsbestuur wil daarom zowel de lokale handelaars als de inwoners ondersteunen. Het bestuur doet dit omwille van twee redenen. Enerzijds doen we dit om de lokale handelaars te steunen. Zij moesten immers vanaf maart de deuren een tijdlang sluiten en moeten dat nu noodgedwongen opnieuw doen. Anderzijds willen we wat ademruimte geven aan onze inwoners. Ze besliste om ieder gezin en iedere inwoner een Diksmuidebon te schenken. Leuk voor inwoners die een klein financieel duwtje in de rug krijgen en goed voor de lokale handelaar, want de investering wordt rechtstreeks in onze lokale economie teruggepompt. De bonnen worden begin december opgestuurd. De stad injecteert zo een kleine 250.000 euro in de Diksmuidse economie.

Hoe werkt het?

Elk gezin ontvangt standaard één Diksmuidebon (ook een alleenstaande vormt een gezin) ter waarde van 10 euro. Daarbovenop krijg elk lid van het gezin een extra bon, ook baby’s krijgen er een. De 10 euro van het gezin wordt bij de bon van het gezinshoofd gezet. Enkele voorbeelden:

  • Een alleenstaande mama met twee kinderen ontvangt 40 euro aan Diksmuidebonnen. Eén bon voor het gezin plus drie bonnen voor het totale aantal gezinsleden.
  • Een alleenstaande zonder kinderen ontvangt 20 euro aan Diksmuidebonnen. Eén voor het gezin en één voor het enige gezinslid.

De bonnen krijg je begin december via de post in je brievenbus. Je kunt je aankopen spreiden over verschillende keren. Je bent dus volledig vrij welk bedrag je in welke handelszaak spendeert. Je betaalt door de unieke QRcode in te scannen bij de deelnemende handelaars. De bonnen staan op naam om diefstal of misbruik te voorkomen.

Bij welke winkels kan ik mijn bon gebruiken?

Alle Diksmuidse handelaars (ook de Diksmuidse marktkramers)a kunnen zich gratis registreren zodat zij de Diksmuidebon als betaalmiddel kunnen aanvaarden. Enkel bij de handelaars die zich registreerden kun je betalen met de Diksmuidebon. Een overzicht van deze handelaars vind je binnenkort op www.diksmuide.be/diksmuidebon en zijn te herkennen aan de raamstickers.

Hoe kan ik mij als handelaar intekenen? 

Dit kan door te registreren via de link https://benelux.ccvconnect.eu/boarding/?community=diksmuide. Na goedkeuring krijg je een link naar de app toegestuurd samen met de uitleg hoe alles werkt.

Ik heb mijn bon niet ontvangen, wat kan ik doen?

We communiceren begin december uitvoerig via pers, sociale media en onze buurtapp Hoplr wanneer de brieven vertrekken. Heb je toch geen bonnen ontvangen? Mogelijk is er dan iets misgelopen. Bel zo snel mogelijk naar het centraal onthaal op 051 79 30 00. Zij annuleren onmiddellijk je bonnummer zodat hij door niemand anders kan worden gebruikt, en maken meteen een nieuwe voor je aan.

Diksmuidebon voortaan ook digitaal

De Diksmuidebon krijgt in onze stad een hele make-over. We schakelen in december over naar een digitaal exemplaar dat je via de webshop zal kunnen bestellen. Daarna zijn er twee mogelijkheden:

  • Je drukt de bon zelf af;
  • Je scant de QR-code op je smartphone in bij een handelaar om te betalen;

Je kunt natuurlijk ook nog altijd een mooiere bon kopen aan het onthaal in het stadhuis of bij de dienst toerisme.  De medewerkers maken van je bon dan een echt cadeautje. De bon heeft de grootte en stevigheid van een bankkaart en steekt in een mooi hoesje.

Via de webshop heb je de keuze tussen verschillende bedragen voor je bon. Wil je toch nog een ander bedrag? Bel of mail dan naar het centraal onthaal via 051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be. Het aangepast reglement op de Diksmuidebon wordt op 30 november ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Diksmuids geschenk onder de kerstboom

Zoek je nog een origineel geschenk voor onder de kerstboom? Denk dan eens aan alle mogelijkheden die je in Diksmuide hebt. Koop een geschenkje in één van onze leuke winkels of kies voor een Diksmuidebon.

Eindejaarsactie uitgesteld

Nu heel wat winkels voor de tweede maal de deuren moeten sluiten omwille van de coronamaatregelen, besliste het stadsbestuur om de eindejaarsactie van dit jaar niet te laten doorgaan en uit te stellen tot begin volgend jaar. Zo wil ze een extra stimulans geven wanneer de winkels terug kunnen openen.

Onderzoek impact eerste lockdown op lokale handel Diksmuide

Een honderdtal handelaars uit onze stad vulde de enquête in georganiseerd door de Universiteit Antwerpen, VVSG, UNIZO in samenwerking met het stadsbestuur. De dienst lokale economie analyseert op dit moment de resultaten en bekijkt welke acties ze hieruit kunnen lanceren. De ondernemers gaven onder meer aan hoeveel omzetverlies ze hadden, wat de gevolgen waren op personeelsvlak en wat het stadsbestuur kan doen om hen meer en beter te ondersteunen. 

Lees ook: