Kenniscentrum dementie te Veurne

kenniscentrum dementie veurne

Uit recente berekeningen blijkt dat in Veurne het aantal personen met dementie met 56% zal toenemen, van naar schatting 316 nu tot ongeveer 500 personen in 2035. 70% van de personen met dementie woont thuis en wil daar ook blijven wonen. Veurne wil zich engageren als dementievriendelijke gemeente waarin personen met dementie en hun mantelzorgers blijvend kansen krijgen om zich te ontplooien.  

21 september is de Werelddag Dementie en voor Stad Veurne en de stuurgroep Dementievriendelijk Veurne is dat meteen het startsein om de ziekte helder en duidelijk in de kijker te zetten. De stad is hét regionale kenniscentrum en via de expowandeling Over Dementie wordt dementie uit de mist gehaald.

Tijdens de wandeling passeer je langs verschillende haltes met foto- en infomateriaal. De wandeling is 2,5 kilometer lang en toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Om de aandacht te vestigen op dementie is er van 20 september tot 12 oktober op de Grote Markt een opvallend element aanwezig dat de impact van dementie op onze stad duidt. Via de websitewww.veurne.be/dementie is alvast heel wat informatie terug te vinden.

Van 21 september tot 12 oktober kan je in Veurne een interactieve en interessante wandeling afleggen die je langs een tentoonstelling brengt over dementie. De wandeling haalt dementie uit de mist. Via het zorgwandelpad Elsie & Mairi leer je bij verschillende haltes met fotomateriaal meer over dementie.

De startplaats is aan Visit Veurne en de volledige wandeling van 2,5 kilometer is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Volg de wandeling met het onderstaande kaartje of via de pijltjes op de grond. Je kan het kaartje digitaal bekijken op een smartphone of tablet. Je kan het PDF-bestand ook afdrukken of bij Visit Veurne op de Grote Markt, Stadskantoor De Seylsteen, Dienstencentrum De Zonnebloem of wzc Ter Linden vragen.

Link wandelkaartje: https://www.veurne.be/nl/wandeling-over-dementie