Kleine attentie voor de helden van speelpleinland in De Panne

0 / 5

Your page rank:

Het lokaal bestuur De Panne voorziet opnieuw noodopvang in de paasvakantie. Het lokaal bestuur staat erop om dit sowieso te doen en zo de vele ouders te kunnen helpen in deze moeilijke tijden. Daarom zet het ook haar animatoren in de kijker.

Tijdens de paasvakantie zorgt het lokaal bestuur normaal voor speelpleinwerking in De Panne. Door last minute veranderingen werd dit nog snel geswitcht naar noodopvang, niet gemakkelijk wanneer de vakantie al voor de deur staat. Ook de nieuwe, geldende maatregelen maken het niet makkelijk: het aantal kinderen per bubbel is meer dan gehalveerd van 25 naar 10 kinderen. Dat maakt het niet vanzelfsprekend om een plekje te vinden voor alle kinderen die opvang nodig hebben.

Toch rekenen ouders in De Panne op het lokaal bestuur. Ze verwachten dat er opvang wordt voorzien voor de kinderen, zeker nu de regels rond het thuiswerk strenger werden. Zonder een enthousiaste ploeg van animatoren zou dat nooit gelukt zijn. Daarom bedankt het lokaal bestuur hen graag met een kleine attentie en zetten we hen graag nog extra in de verf.

We vragen even aan Kim Bonte of ze dit allemaal klaargespeeld krijgen:

“Natuurlijk lukt het ons,” zegt de speelpleinverantwoordelijke van de dienst Jeugd tevreden. “Maar we doen het niet alleen hé. Wat zouden we zijn zonder onze animatoren, onze jobstudenten? Elke vakantie passen ze zich weer aan: nieuwe maatregelen, planning omgooien, andere activiteiten verzinnen, nog kleinere groepjes een fantastische vakantie bezorgen… Geloof me, in speelpleinland zijn zij onze helden. En nu, meer dan ooit, zijn we supertrots dat we elke vakantie op hen kunnen rekenen.”

Ook schepen van Jeugd, Cindy Verbrugge, is trots op haar team: “De Panne is dol op zijn animatoren. Die aanstekelijke jonge springers geven hier elke dag het beste van zichzelf. Bruisend van enthousiasme, verantwoordelijkheid en engagement. Daarom zetten we hen deze vakantie eens extra in de bloemetjes – of beter: in de popcakes. Aan alle animatoren: een dikke merci voor jullie inzet. Gaan en blijven gaan!”