Koksifood opent haar deuren

koksifood opent haar deuren

0 / 5

Your page rank:

Op vrijdag 16 oktober 2020, op Wereldvoedseldag, opent de sociale kruidenier Koksifood haar deuren. Het Sociaal Huis heeft al 5 jaar een voedselverdelingspunt waarbij voedseloverschotten worden opgehaald bij plaatselijke handelaars. Deze worden herverdeeld naar de meest kwetsbare inwoners.

Het voedselverdeelpunt wordt omgebouwd tot een sociale kruidenier. Dit is een actiepunt uit het meerjarenplan van Lokaal Bestuur Koksijde. Een sociale kruidenier is een winkel waar mensen voedsel, huishoudproducten, hygiënische producten en themagerichte producten (bijvoorbeeld in kader van terug naar school) kunnen verkrijgen. De producten worden ofwel gratis (voedseloverschotten) ofwel tegen verminderde prijs verkocht. Wist je dat Sociaal Huis Koksijde vorig jaar 23.030 kilo voedseloverschotten ophaalde?

Wie kan terecht bij de sociale kruidenier? 

De sociale kruidenier is bedoeld voor inwoners uit Koksijde die financiële problemen hebben. Voorlopig gebeurt de doorverwijzing alleen door de maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis. Vanaf 2021 zullen ook andere organisaties, zoals Kind en Gezin of de scholen, mensen doorverwijzen.

Bij de start zijn al 134 gezinnen klant bij de sociale kruidenier. Een enthousiaste ploeg vrijwilligers staat in voor het onthaal, de verkoop, het bijhouden van de voorraad en het etiketteren van de goederen.

Openingsuren

De sociale kruidenier is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur, op woensdag ook open van 14 tot 17 uur.

Foto: website koksijde