Koksijde voluit voor klimaat!

Logo Koksijde

0 / 5

Your page rank:

Koksijde ondertekende het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030. Hiermee engageert Lokaal Bestuur Koksijde zich om enerzijds de klimaatverandering te beperken, door tegen 2030 de CO2-uitstoot op het grondgebied met 40% te verminderen. Anderzijds worden ook maatregelen getroffen om onze samenleving aan te passen aan klimaatverandering.

Hiervoor stellen we samen met de gemeenten Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne een KLIMAATPLAN 2030 op, dit in samenwerking met WVI. 

Omdat klimaatverandering geen ver-van-ons bed verhaal is, willen we zo veel mogelijk mensen betrekken om een goed klimaatplan 2030 op te maken en het samen uit te voeren. Niemand kan deze uitdaging alleen aanpakken. Enkel met de inzet van alle inwoners, handelaars, bedrijven, verenigingen, experten en overheden kunnen de doelstellingen gehaald worden.

Jouw mening telt! Vul onze klimaatenquête in!

Daarom hebben we ook jou nodig! Heb jij goede ideeën voor het klimaatplan? Wat vind jij belangrijk binnen je gemeente, wat lijkt jou minder zinvol? Wat wil je zelf doen of doe je al? Geef via onze enquête je mening over lokale klimaatacties en wat we samen kunnen doen. De enquête kan je invullen van 1 tot 31 januari 2021 en duurt ongeveer 10 minuten.

De bevraging kan je invullen via deze link: www.koksijde.be/klimaat. Alvast bedankt voor je tijd, inspanning en positieve inbreng!

Smaakt het naar meer? Welkom op het klimaatatelier!

Wil je na het invullen van deze enquête samen verder brainstormen en concreter ingaan op acties? Dat kan door op het einde van de bevraging aan te geven dat je in het voorjaar 2021 wil deelnemen aan het klimaatatelier in jouw gemeente. Doen!