Kunst op straat: jouw kunstgids op zak!

Erfgoedapp-SOF-8229-Sofhie Legein- Lokaal Bestuur Koksijde1

0 / 5

Your page rank:

Met deze gratis app ontdek je alles over kunst in Koksijde-Oostduinkerke. 

Wil je meer weten over een kunstwerk op straat? Wie heeft het gemaakt en wat was de inspiratie? Welk materiaal werd gebruikt? En zijn er nog kunstwerken in de buurt? Je vindt het allemaal in de Erfgoedapp van Faro.

De informatie over meer dan 60 kunstwerken in de straten van Koksijde-Oostduinkerke heb je gewoon gratis op zak! Zoek je een ‘Panamarenko’ of ben je fan van George Grard? Wil je ‘kletsende vissersvrouwen’ of een ‘rare vogel’ zien? Met de Erfgoedapp stel je zelf je een eigen kunstroute samen. Even stoppen, even klikken en klaar. Veel plezier op je ontdekkingstocht!

Hoe werkt het? 

Download de Erfgoedapp via Google Play of via App Store. Vanaf 18 december staat ‘Kunst op straat’ online. Via eenvoudige stappen vind je ze allemaal terug.

Burgemeester Marc Vanden Bussche‘Jaarlijks wordt een mooi budget voorzien voor de aankoop van kunstwerken. Dat heeft als resultaat dat we van Sint-Idesbald tot aan Groenendijk een gratis openluchtmuseum hebben met meer dan zestig kunstwerken. Met de nieuwe erfgoedapp kan iedereen onze tour ‘Kunst op straat’ downloaden. Zo ontdek je misschien nog wat kunstwerken die je niet kende en kan iedereen er ook een woordje uitleg over vinden.’

Schepen van Cultuur & Erfgoed Stéphanie Anseeuw: ‘Ik ben bijzonder trots dat we deze digitale tour kunnen voorstellen. Zo maken we onze gemeente nog aantrekkelijker voor wandelaars. Met de erfgoedapp ‘Kunst op straat’ tonen we dat we kunst en cultuur heel belangrijk vinden hier in Koksijde. Het is bovendien helemaal gratis, heel gemakkelijk en ook veilig om met de app onze mooie gemeente te verkennen. Je vindt gemakkelijk wie de kunstenaars zijn, wat het werk betekent en wanneer het werd gemaakt. Echt een supertoffe manier om ons kunstpatrimonium beter te leren kennen.’ 

Meer info: cultuur@koksijde.be, www.visitkoksijde.be/kunstopstraat

Foto bovenaan ©Sofhie Legein – Lokaal Bestuur Koksijde met schepen van Cultuur Stephanie Anseeuw bij het kunstwerk ‘Brazil’ van Panamarenko en van het kunstwerk van Ryan Gander .